Настоятель Києво-Печерської лаври розповів, що сповідував маніяка Онопрієнка і не здав його поліції, коли той зізнався у вбивстві

Настоятель Києво-Печерської лаври, архієрей УПЦ Московського патріархату Павло не повідомив правоохоронцям про серійного маніяка Анатолія Онопрієнка, який приходив у церкву з "покаянням"

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю дружині Віктора Медведчука - Оксані Марченко, передає УНІАН.

Настоятель Павло зазначив, що він відпускав гріхи маніяку Анатолію Онопрієнку до того, як його затримали.

Він також заявив, що не здав його міліції, бо нібито хотів привести маніяка до покаяння.

"Була така людина, яка вбила 56 осіб (доведено 52 вбивства Онопрієнка - ред.). Він уже помер. Він прийшов до мене на сповідь до церкви в Нововолинську і каже: "Я вбив". Я кажу: "Ну, усвідомлюй". Він: "Заявляй на мене, йди в міліцію". Я кажу: "Я не дільничний, щоб заявляти на вас. Моя мета - привести вас до покаяння", - сказав настоятель.

Також Павло зауважив, що Онопрієнко під час допитів згадував ім'я священика.

"І коли він тягнув 25-річну дівчину за будинок, тримаючи ніж у шиї, і коли його взяли, він сказав на суді: "Павло говорив, що якщо я зроблю ще вбивства, то попадуся. Ось це мені в житті запам'яталося", - додав він.

Також настоятель порадив Онопрієнко не завдавати більше нікому зла, але маніяк продовжив вбивати.

Довідка: Митрополит Павло (Петро Дмитрович Лебідь) — архієрей Української православної церкви (Московського патріархату) з 1997 року, митрополит Вишгородський і Чорнобильський, вікарій Київської митрополії. З 1994 року — намісник Успенської Києво-Печерської лаври. Він є противником незалежності українського православ'я від РПЦ.

Також він скандальновідомий через свою любов до дорогих автомобілів та небажання дотримуватися правил дорожнього руху, через що митрополита прозвали в народі "Паша-Мерседес". В Україні його ім'я стало синонімом симонії (продаж і купівля церковних посад або духовного сану, які практикувались церквою).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb