Новий український лоукост Bees Airlines отримав право на польоти

Державна авіаційна служба видала українському лоукосту Bees Airline сертифікат експлуатанта, який дає право на польоти

Про це повідомляє avianews.com.

Згідно з повідомленням, Державіаслужба 12 березня видала новому українському лоукосту Bees Airline сертифікат експлуатанта, який дає право на польоти.

За інформацією видання, наразі в Україні знаходиться один літак лоукоста. Це Boeing 737-800 з реєстрацією UR-UBB 2010 року випуску. Раніше цей літак належав авіакомпанії МАУ. Зазначається, що авіалайнер почне перевезення пасажирів з 18 березня на чартерній лінії Київ - Шарм-ель-Шейх, з 19 березня - на лінії Київ - Марса-Алам.

Інший борт лоукостера - також Boeing 737-800 2010 року випуску з реєстрацією UR-UBA зараз знаходиться на перефарбуванні у Європі. Він також прибуде в Україну після отримання нової лівреї.

Зазначається, що обидва авіалайнера мають 189 посадкових місць. 

У травні Bees Airline планує отримати ще два повітряні судна і розширить флот до чотирьох авіалайнерів.

У виданні додали, що стратегія нового українського лоукоста передбачає роботу на чартерних рейсах на замовлення туроператорів і виконання регулярних рейсів. Базовим аеропортом авіаперевізника буде "Київ" (Жуляни).

Схожу концепцію на українському ринку зараз застосовує авіакомпанія SkyUp. До липня 2020 року її очолював Євген Хайнацький, який зараз є представником акціонерів Bees Airline.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb