РНБО попередила про високий рівень кіберзагроз через вразливості програмного забезпечення Microsoft Exchange

Національний координаційний центр кібербезпеки попереджає про високий рівень кіберзагроз через експлуатацію вразливостей у Microsoft Exchange

Про це повідомила Рада нацбезпеки і оборони України.

"Вразливими є локальні версії Microsoft Exchange Server 2010, Microsoft Exchange Server 2013, Microsoft Exchange Server 2016, Microsoft Exchange Server 2019. Інформація щодо вразливостей у хмарних версіях Microsoft 365, Exchange Online, Azure Cloud відсутня", - йдеться у повідомленні.

Станом на 12 березня в Україні виявили понад тисячу вразливих серверів Microsoft Exchange, майже 99% з них використовуються у приватному секторі. Такі сервери рекомендують розглядати як скомпрометовані та задіяти процедури реагування на інцидент.

Зазначається, що уразливістю Microsoft Exchange найбільше користується китайське кібершпигунське угруповання Hafnium, але вже підтверджено й активність інших хакерських груп. Завдяки уразливості Microsoft Exchange хакери отримують доступ до серверів, включно з файлами, електронною поштою, обліковими записами й тому подібне.

"Скомпрометовані сервери також використовуються для розсилок шкідливого програмного забезпечення для подальшого інфікування максимальної кількості організацій. В Україні вже зафіксовано кілька таких інцидентів", - додали в РНБО.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb