Ткаченко розповів, скільки готелів в у Києві можуть отримати "п'ять зірок"

На отримання найвищої категорії - п'яти зірок - претендують чотири столичні готелі та п'ять регіональних

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Telegram.

"Наразі в Україні 75 готельєрів чекають на визначення категорії. Велика частина заявок подана вперше. 4 столичні заклади та 5 регіональних претендують на 5 зірок", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що Комісія з присвоєння зірок готелям відновить роботу 16 березня. У цей день відбудеться її перше засідання.

Ткаченко нагадав, що минулого року її повноваження були передані Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства до Державного агентства розвитку туризму.

Відтепер же, за словами міністра, комісія керуватиметься нормативно-правовим статусом, виданим Мінкультом і зареєстрованим Міністерством юстиції, а не внутрішнім організаційно-розпорядчим документом. Також буде створена Комісія з апеляцій, яка розглядатиме скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб'єкт розміщення не погоджуватиметься з її висновками.

Наразі, зауважив Ткаченко, в Україні з 5 тис. закладів розміщення мають встановлену категорію 196. 75 заявок на категоризацію Комісія планує розглядати щотижнево впродовж березня-квітня 2021 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb