У Рівному суд відпустив підозрюваного в низці зґвалтувань під домашній арешт, містяни вийшли на протест

У Рівненському міському суді розглянули справу обвинуваченого у 4 зґвалтуваннях жінок. Біля стін суду зібрались кілька десятків мітингарів, які прийшли підтримали жертв насилля

Про це повідомляє "Рівне вечірнє".

На акцію вони зібралися після того, як у соцмережах одна із потерпілих просила громадськість про допомогу, щоб підозрюваного не "відмазали". Чоловіка обвинувачують у чотирьох зґвалтуваннях і двох замахах на злочин. Поліцейські затримали підозрюваного у серпні 2019-го. На співпрацю зі слідством той не йшов і вини не визнавав.

Рівнянка, яка заявила про зґвалтування у соцмережах - Ольга Самкевич.

"У мене є страх, я боюся за себе й за жінок нашого міста. Я не хочу, щоб хтось переживав те, що й я – це гидко. Я не впевнена, що всі можуть про це говорити. Я пам’ятаю, що я дуже закрилася в собі. Я п’ять років не виходила з дому, жила в своїй умовній "коробочці" й мені здавалося, що це нормально. Лише зачитавши висновок свого психолога, я заплакала. Не очікувала, що я настільки травмована", - сказала Самкевич.

Жінка пояснює, що ґвалтівника відпустили під домашній арешт і навіть не одягли пристрій для відстежування. Це, на її думку, може спричинити нові злочини.

На акцію підтримки прийшли громадські активісти та небайдужі рівняни. Рівнянин Олександр Бурдюк розповідає, що всі, кого зачепила ця ситуація, домовилися в соцмережах і вирішили підтримати потерпілих жінок.

РАДІО ТРЕК повідомляє, що серед присутніх є жінка, якій 57 років. Вона стверджує, що підозрюваний зґвалтував її двічі.

На засідання приїхав обвинувачений, але його авто не хотіли пропускати активісти: відчиняли двері, знімали й кричали: "Як Вам не соромно?". В автівку кинули навіть кілька яєць.

Однак після акції протесту всі розійшлися, бо судові засідання проводяться у закритому режимі.

Зазначимо, що про серійного ґвалтівника у Рівному стало відомо у серпні 2019-го.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb