Україна прагне активної роботи США щодо "нормандського формату", - Маркарова

Україна прагне, щоб США приєднались до "нормандського формату".

Про це в інтерв’ю LB.ua заявила призначена посол України у США Оксана Маркарова.

"Ми би хотіли більшої залученості США до цього формату. Якою вона буде – вирішувати Вашингтону. Нині це питання активно обговорюється в українському МЗС, в команді профільного віцепрем’єра", – повідомила посол.

Вона додала, що йдеться про більш активну роботу США на різних майданчиках, де вирішується питання війни між Україною та РФ.

"Як майбутній посол, я точно підтримаю додаткове залучення США до вирішення військового конфлікту. Участь США у переговорних процесах відповідає інтересам України, яка прагне зробити різного роду формати більш ефективними", – сказала Маркарова.

Вона також вказала, що її ключовим завданням на посаді посла буде домогтися того, щоби без участі України ніхто не обговорював питання, пов’язані із її майбутнім та територіальної цілісністю.

"Моя задача як посла – забезпечити, щоби Сполучені Штати вели із нами активний діалог та захищали нас. Найголовніше, щоби розмови про Україну відбувалися за участі України, а якщо вони відбуваються без нас, то щоби під час них звучали слова про відданість захисту територіальної цілісності України. Те, що нинішній президент США озвучив під час розмови із лідером РФ", – підсумувала Маркарова.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb