Українська економіка у 2021-ому році зростатиме високими темпами, — економіст Кушнірук

Зростання економіки цьогоріч може бути швидшим, ніж офіційні прогнози. Цьому сприятимуть ціни на металургійну та аграрну продукцію

Таку позицію висловив Борис Кушнірук, голова експертно-аналітичної ради Українського аналітичного центру у програмі “Про гроші” з Олександром Морщавкою на телеканалі “Еспресо”.

“Зростання економіки цьогоріч може бути вище, ніж прогнозують і Міністерство економіки, Нацбанк, і деякі аналітичні служби. Аналітична структура Ukraine Economic Outlook прогнозує зростання економіки на 5,1%”, — сказав Кушнірук.

Він звертає увагу, що на світових ринках зростає ціна і попит на сировинні товари, у тому числі основні для українського експорту.

“Це металургійна і аграрна продукція. При чому цьогоріч має бути значно кращий врожай, ніж минулоріч. Відповідно, аграрний сектор додасть значної частини у загальному зростанні економіки”, — зауважив експерт.

Він висловив переконання, що на тлі відновлення після карантинних обмежень у світі зростатимуть обсяги транспортних перевезень, туристичних поїздок та сфера послуг загалом.

“Я думаю, що є відкладений попит і на будівельну продукцію — як з боку бізнесу, так і населення”, — додав економіст.