Журнал Charlie Hebdo опублікував карикатуру з Єлизаветою ІІ та Меган Маркл

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo на тлі скандального інтерв'ю герцога та герцогині Сассекських опублікував карикатуру із зображенням британської королеви Єлизавети ІІ та Меган Маркл

Про це повідомляє The Guardian.

На карикатурі під назвою Чому Меган покинула Букінгемський палац? королева Єлизавета нібито придушує коліном шию Маркл, а герцогиня Сассекська промовляє: "Бо я більше не могла дихати". Це алюзія на минулорічні події у США - згадану фразу промовляв афроамариканський правопорушник Джордж Флойд під час затримання поліцейським у Міннеаполісі. Смерть Флойда, яка настала дещо згодом, спричинила наймасовіші насильницькі заворушення в новітній історії США - з масовими підпалами, грабунками та наругою над пам'ятниками визначним діячам американської та світової історії.

Карикатура Charlie Hebdo викликала різкко негативну реакцію у лівих колах. Так, виконавча директорка британського аналітичного центру з питань расової рівності Trunymede Trust Халіма Бегум заявила, що карикатура "неправильна на всіх рівнях".

Читайте також: Букінгемський палац вирішив розслідувати цькування персоналу з боку Меган Маркл, - ЗМІ

"Королева як вбивця Джорджа Флойда, яка розчавлює шию Меган? Меган каже, що не може дихати? Це не розсуває межі, не викликає сміху й не кидає виклик расизму. Це принижує проблему та є правопорушенням загалом", — заявила вона.

Також, карикатура обурила деяких прихильників королеви Єлизавети, оскільки Charlie Hebdo зобразив її у принизливому світлі — червоонокою, згорбленою та з волохатими ногами.

Нагадаємо, раніше Меган Маркл та принц Гаррі розповіли про буцімто "расистські настрої у королівській родині".

У відповідь Букінгемський палац натякнув на брехню у словах Маркл, заявивши про те, що "деякі спогади можуть різнитися".