Британія, Австралія і Канада продовжать використовувати вакцину AstraZeneca

Велика Британія, Австралія і Канада продовжать використовувати вакцину AstraZeneca, незважаючи на повідомлення про ускладнення, які можуть бути пов’язані з введенням препарату

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зокрема, заявив, що вакцина AstraZeneca безпечна.

На запитання, чи може він запевнити людей в тому, що препарат безпечний, Джонсон відповів: «Так, можу».

"MHRA (британський регулюючий орган з ліків) — один з найжорсткіших і досвідчених регулюючих органів в світі. Вони взагалі не бачать причин припиняти програму вакцинації", — резюмував британський прем'єр.

Як повідомив, головний лікар Австралії Пол Келлі, вакцина AstraZeneca успішно захищає від COVID-19 і її слід продовжувати використовувати, пише Reuters.

За його словами, австралійський уряд залишається впевненим у вакцині, так як наразі немає доказів того, що вона викликає утворення тромбів. Келлі наголосив, що повідомлення про побічні ефекти будуть досліджені в якості "запобіжних заходів".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що в уряді країни не бачать ризиків у застосуванні вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Він зазначив що канадські фахівці ретельно стежать за тим, "що відбувається з конкретною партією вакцини, яку використовують в Європі", повідомляє Укрінформ.

Трюдо підкреслив, що його мати, 72-річна Маргарет Трюдо, зробила щеплення проти COVID-19.

Він додав, що і сам охоче вакцинується, але не буде випереджати свою чергу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb