Був причетний до викрадення та вимагання: СБУ викрила в своїх лавах "перевертня в погонах"

Співробітник СБУ спільно з трьома злочинцями викрав харків'янина та вимагав викуп у розмірі 40 тис. євро та 1,6 млн грн, погрожуючи насильством та фізичною розправою

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ викрили співробітника одного з центральних підрозділів відомства на участі в організованому злочинному угрупованні.

"У межах цієї роботи припинено протиправну діяльність групи з чотирьох осіб, до складу якої входив діючий співробітник Служби", - йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники для власного збагачення викрали та незаконно утримували мешканця Харкова. За звільнення вони вимагали із потерпілого 40 тис. євро та 1,6 млн грн. Учасники угруповання погрожували чоловіку насильством та фізичною розправою. Після згоди сплатити через певний час всю суму грошей, вони відпустили потерпілого.

Наразі всім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Співробітнику СБУ судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Санкції статей передбачають покарання до 7 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо