Instagram обмежить можливості дорослих надсилати повідомлення неповнолітнім

Соціальна мережа Instagram вводить заборону на повідомлення від дорослих користувачів неповнолітнім, на акаунти яких вони не підписані

Про це йдеться в блозі соцмережі, передає Маяк.

Як зазначається, що додаток підкаже дітям і підліткам, як вчинити, якщо їм пише незнайомець: заблокувати профіль або поскаржитися на нього.

У соцмережі повідомляють, що правило буде працювати лише в тому випадку, якщо в акаунті вказано коректний вік.

Як зазначає Instagram, діти і підлітки часто брешуть, щоб обійти обмеження на перегляд контенту. Дорослі також можуть вказувати невірний вік. Зараз компанія розробляє нову технологію на основі штучного інтелекту і машинного навчання, яка вирішить цю проблему.

Також, соцмережа буде виявляти людей з "підозрілою поведінкою в мережі" та припиняти їх спілкування з дітьми. Йдеться про дорослих, які відправляють величезна кількість запитів в друзі або пишуть багато повідомлень користувачам, які молодші за 18 років. Платформа буде попереджати дітей про "підозрілу активність" профілю і рекомендувати заблокувати або поскаржитися на аккаунт.

Тож функція запрацює у всьому світі після тестового прогону в декількох країнах. Нагадаємо, згідно з правилами Instagram, аккаунт можуть створити люди не молодше 13 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb