"Просто перестали платити за поставку": Нафтогаз звернувся до п'яти газзбутів через борг в 1 млрд грн

Нафтогаз звернувся до п'яти газзбутів у Полтавській та Черкаській областях, оскільки вони не розрахувались за поставлений природний газ у січні 2021 року на загальну суму 1 млрд грн

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз-України".

"Група Нафтогаз стурбована погіршенням платіжної дисципліни п'яти газзбутових підприємств у Полтавській та Черкаській областях. Оскільки вони не розрахувались за поставлений природний газ за січень 2021 року", - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора компанії "Нафтогаз Трейдинг" Віллєма Коппульса, фактично Нафтогаз кредитує газовий роздрібний бізнес в 14 областях країни на період до 55 днів.

"На жаль, не всі наші клієнти демонструють таке ж партнерське ставлення: п'ять з 33 збутів-контрагентів з січня не просто перестали платити за поставки газу і сформували заборгованість близько 1 млрд грн. Такі дії підривають довіру до українського газового ринку. Ця проблема вимагає комплексної уваги держави, враховуючи ініціативу уряду щодо роботи з газзбутами за річними контрактами", - цитує пресслужба слова Коппульса.

У пресслужбі підкреслили, що Нафтогаз йде назустріч підприємствам: під час пандемії постачальникам було запропоновано економічно вигідні умови договорів як за ціною, так і за термінами оплати.

Зазначається, що наразі компанія проводить інтенсивні переговори з проблемними компаніями для врегулювання усіх фінансових питань. При цьому у крайньому випадку, зазначили у пресслужбі, Нафтогаз буде змушений звернутися до суду для стягнення боргу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb