У Мінфіні розповіли, скільки субвенцій і дотацій отримають місцеві бюджети у 2021 році

Місцеві бюджети у 2021 році отримають понад 160 млрд грн субвенцій і дотацій

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, У 2021 році місцеві бюджети отримають більше 160 млрд гривень субвенцій і дотацій.

Так, п'ятьма найбільшими програмами держбюджету, що спрямовані на підтримку місцевих бюджетів є освітня субвенція, субвенція на будівництво та ремонт доріг, базова дотація, додаткова дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров'я, а також субвенція на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я. Сумарно на ці програми спрямовано 142,4 млрд грн.

Зокрема, на розвиток освітньої сфери в регіонах передбачено майже 100 млрд грн. Кошти спрямовуються на оплату праці з нарахуванням педагогічних працівників у початкових школах, гімназіях, ліцеях, спеціальних та санаторних школах, а також спеціалізованих мистецьких школах, школах-інтернатах спортивного профілю, військових та військово-морських ліцеїв, ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, наукових ліцеях, дитячих будинках, навчально-реабілітаційних центрах, закладах профтехосвіти державної чи комунальної власності, закладах фахової передвищої освіти та коледжів державної чи комунальної власності тощо.

На будівництво та ремонт доріг заплановано видатків на 18 млрд 101 млн грн. Кошти призначені для фінансування будівництва, реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Майже 16 млрд допомоги отримають місцеві бюджети по базовій дотації. Передбачається, що найбільш дотаційними стануть Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька та Львівська області, на які в загальність сукупності розписом заплановано 4,9 млрд грн.

Додаткові дотації у 2021 році заплановані у розмірі 5,9 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на утримання закладів освіти та охорони здоров'я, які не фінансуються за рахунок освітньої та медичної субвенцій.

Крім того, субвенція на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров'я в поточному році становить 3,7 млрд грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb