Іран оприлюднив фінальний звіт про збиття літака МАУ під Тегераном, Кулеба назвав документ "збіркою маніпуляцій"

Іран опублікував фінальний звіт про збиття літака рейсу PS752 компанії МАУ в січні 2020 року, назвавши причиною "помилку оператора ППО". У МЗС України назвали звіт "цинічною спробою приховати істинні причини"

Про це йдеться в доповіді Організація цивільної авіації Ірану.

"Літак був визнаний ворожою ціллю через помилку оператора ППО... біля Тегерана, і в нього було випущено дві ракети", - йдеться у звіті.

У свою чергу очільник МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на звіт Ірану.

"Те, що ми сьогодні побачили в опублікованому звіті - ніщо інше, як цинічна спроба приховати істинні причини збиття нашого літака. Аналіз документа доводить, що Іран провів цинічне розслідування з численними порушеннями міжнародних стандартів. Змушені констатувати, що розслідування було упередженим, представлені докази є вибірковими, а висновки оманливими. Документ не надає всіх обставин, не розкриває першопричини трагедії та ланцюжок дій, які до неї призвели. Це не звіт! Це збірка маніпуляцій! Ми не дозволимо Ірану приховати правду, не дамо уникнути відповідальності за цей злочин. Справедливість затріумфує, скільки б зусиль і часу на це не знадобилося", - наголосив міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb