США в ООН звинуватили РФ у зловживанні участю в Радбезі для спотворення ситуації в Криму і на Донбасі

Представниця США при ООН Тріна Саха заявила, зо Росія зловживає місцем постійного члена Ради Безпеки ООН з метою просування власного бачення щодо окупації Криму та війни на Донбасі

Про це Тріна Саха сказала на неформальному засіданні по Криму за формуло Арріа, організованому Росією, передає "Укрінформ".

"Сьогоднішня зустріч є продовженням зловживання Росією своїм місцем у Радбезі для організації заходів з українського питання, покликаних спотворити реалії розпаленого Росією конфлікту на сході України та анексії нею Криму", - сказала Саха.

Представниця США зазначила, що РФ прагнула за участі запрошених відзначити річницю незаконного "референдуму" 2014 року в Криму. При цьому Саха назвала "референдум" на окупованому півострові "грубим ігноруванням РФ міжнародного права" та Статуту ООН.

Саха наголосила, що Росія не має підтримки більшості міжнародного співтовариства в питанні Криму і це підтверджують голосування в Генасамблеї ООН. Натомість суверенітет і територіальну цілісність України підтримує переважна більшість країн ООН.

Представник США закликала Росію "негайно припинити тривалу агресію в Україні та виконати зобов'язання, які вона взяла на себе відповідно до підписаних Мінських угод, повернути повний контроль над Кримським півостровом Україні".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb