Зеленський викликає переважно негативні емоції у 38% українців, - опитування

38,7% українців заявили, що президент Володимир Зеленський викликає переважно негативні емоції. У той же час, 18,5% заявили, що президент викликає у них позитивні емоції

Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром Разумкова.

Так, у 38,7% опитаних президент Зеленський викликає переважно негативні емоції.

У 26% - рівною мірою негативні і позитивні, а 13% зазначили, що він не викликає будь-яких емоцій. У той же час, 18,5% заявили, що президент викликає у них позитивні емоції.

Майже 47% опитаних заявили, що якості особистості (особливості характеру, вольові та моральні якості) Зеленського в більшій мірі не відповідають посаді президента. 18% вважають, що відповідають, а 29% - що відповідають і не відповідають, в рівній мірі.

Оцінюючи володіння Зеленського достатнім професійним досвідом і компетентністю, щоб бути президентом України 33,5% опитаних ставлять оцінку "1", а 24,7% - оцінку "2". 16% опитаних ставлять оцінку "4" або "5".

44% опитаних оцінюють наявні результати діяльності Зеленського на посаді президента України переважно негативно, 15% — переважно позитивно, а 37% зазначають, що є як негативні, так і позитивні результати.

Стосовно очікувань від подальшої діяльності Зеленського на посаді президента України, то у 41% респондентів ці очікування є переважно негативними, у 19% — переважно позитивними, 30% опитаних вважають, що будуть як негативні, так і позитивні результати.

При цьому Захід та Південь є більш прихильними до президента Зеленського, а от Центр та Схід - негативніші.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів.  Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb