Для потреб ЗСУ розроблять легковий автомобіль підвищеної прохідності, - Міноборони

Міністерство оборони України дало старт процесу розроблення нового армійського автомобіля підвищеної прохідності

Про це повідомляє Міністерство оборони.

"Першим практичним кроком щодо розроблення нового легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України стала установча нарада щодо відкриття однойменної дослідно-конструкторської роботи, що відбулася сьогодні, 18 березня", - йдеться у повідомленні.

Заявки на розробку подали:

"Міністерство оборони України змінює підходи, демонструє відкритість у спілкуванні та співпраці у сфері майбутнього технічного оснащення Збройних Сил. Ми вперше проводимо настільки прозорі процедури, публічно надаючи право широкому загалу розробників у здоровій конкуренції розробити армійський автомобіль для вітчизняного війська. Очікуємо, що у термін до 1 липня цього року учасники виконають необхідний перелік умов та повідомлять про це Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України", – зазначив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

Проведення дослідно-конструкторської роботи планується здійснювати за обігові кошти виконавців відповідно до державних стандартів України та тактико-технічного завдання, наданого Міністерством оборони України. Науково-технічне супроводження проєкту здійснюватиме Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Дослідні зразки легкового автомобіля підвищеної прохідності складуть "заліки" під час державних випробувань. Для участі у комісії державних випробувань будуть залучені представники широкого кола підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу та представники виробників дослідних зразків.

Рішення щодо перспективного варіанту легкового автомобіля підвищеної прохідності для прийняття на озброєння та закупівлі для оновлення парку автомобільної техніки буде прийнято на підставі рекомендацій державної комісії за результатом державних випробувань.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb