lifecell впровадив дистанційну ідентифікацію абонентів через "Дію"

Мобільний оператор lifecell впровадив дистанційну ідентифікацію абонентів через цифровий паспорт у додатку "Дія"

Про це повідомила пресслужба  Міністерства цифрової трансформації.

Згідно з повідомленням, lifecell став першим мобільним оператором, який запровадив персоніфікацію своїх абонентів за допомогою застосунку "Дія" в електронному режимі. Персоніфікація абонентів здійснюється через контактний центр lifecell.

У пресслужбі зазначили, що така персоніфікація наразі є найдієвішим спобом захисту SIM-карти від шахрайства. Крім того, пройшовши персоніфікацію, абонент зможе отримати спеціальну ціну на низку тарифів оператора.

Для проходження процедури абонент має встановити застосунок Дія 2.0 із цифровим ID-паспортом або паспортом для виїзду за кордон та зателефонувати до контактного центру lifecell зі свого номера. Після цього агент контактного центру ознайомлює абонента з умовами обробки персональних даних і відправляє йому одноразовий пароль. Якщо абонент надає згоду на обробку персональних даних, він повідомляє агенту пароль із SMS та диктує цифри під штрих-кодом із застосунку Дія 2.0 Після введення цих цифр в систему абонент дає згоду в застосунку Дія 2.0 на передачу даних lifecell і персоніфікація вважається завершеною. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb