На Дніпропетровщині контррозвідка схопила агента "МДБ ДНР"

У Дніпрі схопили агента так званої "МДБ ДНР", якого направили з ОРДЛО для збору даних про українську армію

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманий збирав розвідінформацію про українські військові підрозділи, що дислоковані на території Дніпропетровської області.

"За попередньою версією слідства, мешканець тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини був завербований ватажками незаконних збройних формувань. За завданням представників так званої "МДБ ДНР" його було направлено до Дніпропетровської області для збору розвідувальної інформації. Зловмисників, насамперед, цікавили відомості про особовий склад і військову техніку підрозділів Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Звинуватили в валютних операціях та зберіганні зброї, щоб шпигували проти України, - в СБУ розповіли про методи вербовки бойовиками ОРДЛО

В СБУ зазначили, що чоловік пересувався Україною на авто та мав закритий канал зв'язку з терористам у мережі.

Під час обшуків за адресою проживання російського шпигуна правоохоронці виявили: зброю, зокрема - гранати, боєприпаси, а також комп'ютер та засоби зв'язку з доказами роботи на терористів.

Затриманому повідомили про підозру за двома статтями - участі у терористичній групі чи терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо