Підстав для того щоб зменшувати вакцинацію AstraZeneca покищо я не бачу, - Зеленський

За словами президента Володимира Зеленського, проти вакцини AstraZeneca ведеться інформаційна війна

Про це президент Володимир Зеленський заявив на спільному з президентом Литви Гітанасом Науседою брифінгу у Києві, передає Еспресо.TV.

"Я б реагував на факти, якщо можна. Перш за все, ми точно з вами розуміємо, що Бельгія, США, Велика Британія, Польща, Австралія, багато серйозних країн світу... ніхто не зупинив вакцинацію вакциною AstraZeneca, це перше. Україна в тому числі. Це факт. Другий факт. Кількість смертей у світі, які пов'язують з вакциною AstraZeneca ... Доказів ніяких немає, і це ВООЗ офіційно говорить.Третій факт - в Україні є вакцина, єдина поки що, яка доставлена в Україну - це вакцина Covieshild-AstraZeneca  Інституту Серум з Індії.І в цьому факті, хочу підкреслити, на сьогодні ми з 500 тис. вакцин і тому , я вважаю низькому рівні довіри населення світу до вакцинації і дуже низькому рівні довіри саме українців до вакцинації ми вакцинували сьогодні біля 90 тис. людей.З 90 тис. людей у нас жодного летального випадку. І це також факт", - сказав Зеленський.

За його словами на вакцину AstraZeneca  відбувається інформаційна атака по всьому світу.

"Я сам вакцинувався цією вакциною... Перша в мене була вакцинація. І я, як уже говорив, стою перед вами, говорю, нормально себе відчуваю, і це також факт. Тому я вважаю, що це серйозна дуже протидія інформаційна проти цієї вакцини. Вона найдоступніша. Я не знаю ким вона, ця війна розпочата, але на рівні Україні поки що підстав для того, щоб зменшувати вакцинацію AstraZeneca  я, чесно кажучи, не бачу", - зазначив президент.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо