СБУ викрила фіктивних брокерів, які через кол-центри виманювали гроші у європейців для "заробітку на біржі"

Служба безпеки України викрила фіктивних брокерів, які через кол-центри виманювали гроші громадян Європейського Союзу для ніби-то "торгівлі на біржі"

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ заблокувала діяльність нелегальних "кол-центрів", які видавали себе за "відомі брокерські компанії". Зловмисники виманювали у громадян ЄС та СНД гроші - щоб "клієнти заробили на біржі".

За даними спецслужби, схему організували група українців та громадян іноземних держав. Координували міжнародний шахрайський механізм вони з України.

Так, зловмисники телефонували громадянам СНД та ЄС від імені "відомих" брокерських компаній і пропонували заробити на торгівлі валютою і криптовалютою, цінними паперами, золотом та нафтою. При цьому ділки "гарантували" клієнтам отримання надприбутків у короткі терміни. Однак, після отримання значної суми грошей, привласнювали їх і блокували вкладника.

Злочинці також використовували контактні бази раніше ошуканих осіб і пропонували за "комісію" повернути втрачені кошти. Отримавши гроші, ділки відразу переривали зв'язок з клієнтом. 

За інформацією пресслужби, у ході обшуків правоохоронці вилучили пона 2 млн грн викрадених коштів, серверне обладнання, флеш-носії, документальні матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі правоохоронці встановлюють всіх організаторів оборудки для притягнення їх до відповідальності.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb