В Іспанії офіційно дозволили евтаназію

Іспанія стала шостою країною, яка узаконила евтаназію - люди, що страждають невиліковними болісними хворобами отримають право вкоротити собі віку

Про це пише Associated Press.

За це рішення проголосували 202 депутати нижньої палати парламенту, проти - 140 парламентарів.

Міністр охорони здоровʼя Кароліна Даріас вітала ухвалення законопроєкту як важливий крок на шляху до визнання прав людини.

"Ми рухаємося до більш гуманного і справедливого суспільства", - сказала вона Конгресу депутатів. Очікується, що закон набуде чинності в середині червня.

Закон передбачає, що право на добровільний відхід з життя отримають люди, які тривалий час страждають від невиліковних хвороб, що супроводжуються тяжкими фізичними муками.

Відповідно до закону, запит на евтаназію пацієнт подаватиме особисто і письмово. Його протягом п'яти тижнів розглядатиме медична комісія. За цей час людина повинна щонайменше чотири рази підтвердити своє бажання. Евтаназію пацієнту проведуть вдома або в лікарні. Лікарі можуть відмовитися від участі в процедурі, а пацієнт — відкликати заяву в будь-який момент.

На сьогодні евтаназія в тому, чи іншому вигляді, узаконена в Бельгії, Нідерландах, Колумбії, Канаді, Люксембурзі. У Швейцарії та деяких штатах в США такі процедури допускаються, але не узаконені.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо