В Одесі кіберполіція підозрює 24-річного хлопця у викраденні 15 млн паролів користувачів

Кіберполіція підозрює 24-річного мешканця Одеси у розповсюдженні вірусних листів на електронну пошту користувачів з метою заволодіння паролями від інтернет-банкінгу

Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції.

Кіберполіція підозрює, що 24-річний місцевий мешканець власноруч розробив та розповсюджував шкідливе програмне забезпечення.

За версією слідства, програма давала змогу віддаленого зламу адміністративних панелей вебресурсів.

В кіберполіції стверджують, що хлопець отримував наявні в таких панелях відомості про користувачів, зокрема їх персональні дані, банківські реквізити, дані для входу до інтернет-банкінгу, акаунтів соцмереж, електронних скриньок тощо.

"Хакер зашифровував шкідливе програмне забезпечення у документи в форматі pdf та розсилав на електронні скриньки користувачам поштових сервісів. Для цього він видавав себе за представника служби безпеки сервісів. Свою розробку чоловік також продавав на хакерських форумах та у месенджері", - заявляють в кіберполіції.

В оселі правопорушника працівники поліції провели санкціонований обшук. У хлопця вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Кіберполіцейські заявляють, що виявили зразки вірусного програмного забезпечення, близько 15 млн дискредитованих логінів та паролів до різних систем інтернет-банкінгу, банківські реквізити користувачів та списки авторизаційних даних до вебпанелей.

Кіберполіція висунула хлопцю підозру у створенні шкідливого програмного забезпечення.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо