В Україні зростає попит на коричневу печерицю, але досі сягає лише 5% спожитих грибів, — експерт

Українці купують все більше коричневої печериці. В одному із столичних закладів королівські печериці розміром з долоню — портобелло — використовують замість булочок при приготуванні бургерів

Про це йдеться у сюжеті “Агро:Експрес” на телеканалі “Еспресо”.

“Останніми роками ми спостерігаємо зростання попиту на коричневу печерицю. Протягом останніх п’яти років цей попит зріс десь в декілька разів. Але споживання коричневої печериці в Україні залишається досить незначним — це приблизно 5% від спожитого гриба”, — розповів Максим Єнченко, директор інформаційної агенції "Умдіс".

За його словами, ця тенденція дуже помітна і відповідає спрямуванням в інших країнах.

До України доходить тренд з США їсти портобелло, — повідомила Інна Устиловська, піар-директор інформаційної грибної агенції "Умдіс". 

“Портобелло — це ті самі королівські печериці, але дорощені до більших розмірів, десь з долоню. І в одному з київських ресторанів в меню з’явилися бургери з портобелло замість булочок”, — сказала Устиловська.

Єнченко нагадав, що в Україні щорічно під час Великого посту спостерігається підвищення попиту на печериці. Так відбувається і цього року. Внаслідок цього очікується зростання ціни на 15-20%.