Зупинка поставок російською компанією Proton Energy не приведе до дефіциту палива в Україні, - Петрашко

Зупинка поставок дизельного палива в Україну російською компанією Proton Energy не призведе до дефіциту палива в Україні, оскільки об'єми поставок можуть бути повністю заміщені з альтернативних джерел

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з повідомленням, Мінекономіки провело нараду з ключовими асоціаціями нафтогазового комплексу та учасниками ринку у зв'язку із нещодавніми заявами компанії Proton Energy Group щодо призупинення постачання дизельного палива на український ринок.

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, об'єми поставок, які реалізовувались компанією Proton Energy, будуть повністю заміщені з інших альтернативних джерел.

"Усі імпортери та учасники ринку підтвердили, що в країні є наявність резервів по дизпаливу та можливість швидкої заміни постачальників у випадку необхідності. Ризиків дефіциту палива немає. Стан запасів достатній для забезпечення потреб споживачів та проведення посівної кампанії", - прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

Петрашко наголосив, що уряд здійснює комплексні заходи для боротьби зі спекулятивним ажіотажем, який може бути спричинений у зв'язку із заявами компаній щодо призупинення постачань.

У Мінекономіки додали, що відомство продовжуватиме діалог з ключовими учасниками нафтогазового ринку для забезпечення обсягу поставок паливних матеріалів та збереження цінової стабільності. У пресслужбі також зауважили, що наразі цінова ситуація в Україні також знаходиться під впливом об'єктивного зовнішнього фактору - росту цін на нафту в усьому світі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb