До 30-річчя Незалежності: Ткаченко обговорив зі шведською колегою надання Україні історичних реліквій для показу в музеях

З нагоди святкування 30-річчя Незалежності України Швеція може передати історичні реліквії, які є важливими для держави

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Facebook.

"Мав приємне знайомство і цікаву онлайн-зустріч із міністром культури і демократії Королівства Швеція Амандою Лінд. Наші країни активно співпрацюють впродовж років. Швеція, зокрема, підтримує незалежні ЗМІ в Україні і виступає донором для багатьох проєктів", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що з нагоди святкування 30-річчя Незалежності сторони обговорили можливості щодо демонстрації цих об’єктів у наших музеях.

Ткаченко розповів про боротьбу України з дезінформацією, презентувавши рішення про створення Міжнародного центру протидії дезінформації на базі РНБО і Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

"Запросив шведську сторону долучитися до археологічного проєкту Полтавського музею "Поле Полтавської битви" Адже нещодавно вчені музею виявили нові історичні карти, що дозволяють точніше визначити поля битв під Полтавою 1709 року. Обговорюючи зроблене у межах протидії наслідків пандемії, а також поділившись нашими планами, отримав фідбек, що вони надихають", - додав Ткаченко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb