"Про будь-які звинувачення мені не відомо": Рожкова прокоментувала інформацію ЗМІ щодо підозри її у держзраді

Перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова прокоментувала інформацію ЗМІ щодо її підозри у державній зраді

Про це Рожкова написала у Facebook.

"Про будь-які звинувачення на мою адресу мені не відомо. А коментувати можливі розслідування правоохоронних органів я би не хотіла", - написала Рожкова.

Проте, вона зауважила, що не здивована інформацією у ЗМІ, оскільки, за її словами, в всередині НБУ вже також ведуться внутрішні розслідування щодо співпраці з агентством Kroll та юридичними радниками.

Рожкова наголосила, що НБУ і агентство Kroll зіграли основну роль у виялвенні у ПриватБанку шахрайських схем та винних у їх реалізації. 

"Результати розслідування Kroll, яке вони зробили за замовленням НБУ у 2018 році, вражають: шахрайство у банку розпочалося десятки років тому, а з банку за цей час було виведено понад 5,5 млрд грн", - зазначила Рожкова.

Вона додала, що співпрацю НБУ з Kroll та юридичними радниками неодноразово намагалися зупинити ексвласники ПриватБанку, використовуючи правоохоронні органи та судову систему.

Рожкова також зауважила, що подібні дії "наносять потужний удар по репутації та іміджу України на міжнародній арені", оскільки увага міжнародних партнерів "максимально прикута до розслідування шахрайських дій у ПриватБанку".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb