Щоб поставити в рівні умови дітей, які навчалися в "червоних" зонах, - Шкарлет про відміну ДПА

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет пояснив, чому цього року відмінили ДПА

Про це він сказав під час години запитань до уряду, передає "Еспресо.TV".

Шкарлет розповів, що це зробили для того, щоб поставити учнів в рівні умови. Адже через COVID-19 не всі школярі можуть повноцінно навчатися та відвідувати школи.

"Йдеться про тих дітей, які навчаються в червоних зонах, і не мають можливості навчатися в повноформатному режимі", - сказав Шкарлет.

Міністр освіти відповів, що кожного кварталу Державна служба робить моніторинг якості освіти. Шкарлет додав, що інформація про те, що в Україні на 72% провальна системи дистанційної освіти, не підтверджена.

"Дійсно є люди, які не сприймають дистанційну освіту, але в цілому і МОН, і профільний комітет ВР не ставили на один щабель результат дистанційної і очної форми навчання. Для цього були реалізовані кілька інструментів для вирівняння знань студентів - Всеукраїнська школа онлайн, яка дозволяє в повноформатному режимі забезпечити процес навчання не тільки в школі, а і на дистанційній формі", - сказав Шкарлет.

  • Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки звільнило випускників початкової та базової шкіл від державної підсумкової атестації цьогоріч.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb