Аби вистояти під час нового удару РФ українці мають згуртуватися, визначитися з союзниками й ізолювати "п'яту колону", - Раміс Юнус

Експерт-міжнародник, а в минулому голова апарату уряду Азербайджану Раміс Юнус, який нині живе та працює у США, поділився досвідом дій азербайджанської армії і держави напередодні нещодавнього конфлікту в Нагорному Карабаху

Про це він розповів в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Ви повинні бути готовими та консолідованими. Тоді вони (вороги - ред.) побачать, що українське суспільство є монолітним в питаннях безпеки, дуже сильним і воно готується до цієї війни, і що Україна 2014 року - це не Україна 2021 року. У 2021 році мало їм не буде", - зазначив він.

Читайте такожВ новій війні з Україною Путін діятиме, як Гітлер проти Польщі. Вчинить провокацію й відрізатиме від моря, - Піонтковський

При цьому, як наголосив експерт, офіційному Києву не варто сподіватися на військову допомогу Франції й Німеччини.

"Європа в цьому протистоянні, крім риторики, вам нічим не допоможе. Вам можуть допомогти тільки англо-сакси на чолі зі Сполученими Штатами. Плюс ваші найближчі сусіди - Балтія, Польща. Вони однозначно вам допомагатимуть, тому що вони мають цю ж проблему і вони теж зі страхом дивляться в бік Кремля. Плюс вам будут допомагати ті, хто допомагав Азербайджану. В першу чергу, та ж Туреччина", - пояснив Юнус.

Читайте такожСтало відомо, як окупанти готуються в ОРДЛО до нової війни з Україною

Також керівництву України необхідно вже зараз продумати, яким чином на період ведення нових масштабних бойових дій можна буде обмежити вплив і навіть ізолювати проросійську "п'яту колону" в органах влади. В Азербайджані це був начальник Генштабу та його люди.

Читайте такожРосіяни накопичують військову техніку у Горлівці та Моспиному, - ЗМІ

Крім того, Україна повинна допомогти зрозуміти звичайним громадянам Росії, що розплачуватися за агресію Кремля своїми життями доведеться саме їм.

"Я не думаю, що багато росіян хотіли б, щоб знову тисячами йшли труни. А вони будуть йти саме тисячами, якщо Путін готуватиме чергову авантюру", - підсумував Раміс Юнус.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb