Ілон Маск відреагував на звинувачення Китаю у шпигунстві за допомогою електрокарів Tesla

Власник компанії Tesla Ілон Маск відкинув звинувачення Китаю у використанні електрокарів з метою шпигунства

Про це повідомляє Голос Америки.

Ілон Маск, виступаючи на віртуальному "Форумі із розвитку Китаю" відкинув участь своєї компанії у шпигунстві та заявив, що це призвело б до її закриття.

"Якщо Tesla використовуватиме машини для розвідувальної діяльності у Китаї чи будь-якій іншій країні, ми закриємось. Ми маємо велику мотивацію бути конфіденційними”, - сказав Маск та додав, що участь у шпигунстві не дає йому жодної вигоди.

Таку заяву він зробив у відповідь на те, що Китай цього тижня оголосив певні обмеження на товари компанії Tesla. Американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, повідомляло, що рішення Пекіна пов'язане зі стурбованістю, що відеокамери та сенсорні датчики на електрокарах можуть потенційно використовуватись для збору інформації, загрожуючи національній безпеці Китаю.

За даними The Wall Street Journal, уряд Китаю рекомендує водіям певних установ припинити їздити на роботу на електромобілях Tesla, ці електромобілі також заборонили паркувати біля житлових будинків для персоналу, який працює в певних державних установах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb