На акції до дня народження Стерненка затримали ветерана війни на Донбасі, письменника і видавця Влада Сорда

Мітинг на підтримку ув'язненого громадського діяча і відеоблогера Сергія Стерненка, зібраний у Києві ввечері 20 березня 2021 року, в його 26-й день народження, на площі перед Офісом президента України, не обійшовся без затримань

Єдиним відомим наразі затриманим, за даними організаторів мітингу, є український письменник і видавець з Вінниці, учасник АТО-ООС норвезького походження Владислав Гранецький-Стафійчук (творче псевдо - "Влад Сорд", позивний - "Змій"), розповідає Еспресо.TV.

Близько опівночі поліцейські доправили його до відділку на вулиці Московській (Печерськ), а потім збиралися перевезти до ІТТ за Червоним хутором.

"Міру запобіжного заходу, скоріш за все, обиратимуть в Печерському суді", - зазначається у повідомленні телеграм-каналу Самозахист, створеному побратимами Стерненка.

Читайте такожПід Офісом президента відбулася акція "Стерненку - волю". Фоторепортаж

Звинувачують Сорда у хуліганстві. Речовим доказом слугує вилучений у нього одяг.

Як пишуть в соцмережах, правоохоронці вважають, що Сорд розмальовував фарбою вхід до офісу президента Володимира Зеленського.

Адвоката до Сорда не допускали. Тим, хто після подій на Банковій прийшов на Москвоську поцікавитися долею затриманого, відповіли, що письменнику нададуть державного адвоката.

Довідка

Влад Сорд - автор поетичних книг "Трансгрес(і)я", "+++" (Три плюси) та збірки військово-містичних оповідань "Безодня".

Фіналіст Міжнародної літературної премії ім. О. Ульяненка, Книги року ВВС-2019 (довгий список).

Співзасновник і художній редактор видавництва "Дім Химер".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb