"Слуга народу" скликає позачергове засідання ВР через події під ОП під час акції на підтримку Стерненка

Фракція "Слуги народу" скликає позачергове засідання Верховної Ради через події під Офісом президента під час акції на підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня

Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук.

Вона оприлюднила заяву депутатів "Слуги народу", які підтримали право громадян на мирний протест, але засудили насильство, вандалізм та наругу над символами держави.

"У зв’язку з цим вимагаємо від правоохоронних органів негайно дати юридичну оцінку подіям, що відбувалися вчора під Офісом президента, визначити міру провини тих або інших учасників за матеріальну шкоду, заподіяну державному майну, і домогтися відповідальності за ці дії, включаючи компенсацію збитку", - йдеться у заяві.

Також депутати вимагають вивчити відеоматеріали, що фіксують вчорашню подію під ОП, на предмет встановлення, чи не були ці насильство і вандалізм реалізацією замовлення з боку тих або інших політичних сил і фігур.

"Окремо вимагаємо кваліфікувати участь у вчорашній акції народних депутатів, чия відповідальність перед громадянами і законом незрівнянно вище. Чекаємо на рішучі, кваліфіковані і безкомпромісні дії з боку правоохоронних органів зі встановлення осіб ініціаторів і учасників актів вандалізму та притягнення їх до відповідальності", - заявили у "Слузі народу"

"Ми ініціюємо проведення позачергового засідання в найкоротший термін за участю силовиків і ухвалення постанови з оцінками даної події, із завданнями конкретним міністрам тощо", - підсумували депутати.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Дивіться також: