В новій війні з Україною Путін діятиме, як Гітлер проти Польщі. Вчинить провокацію й відрізатиме від моря, - Піонтковський

Розроблений Кремлем план нового нападу на Україну нагадуватиме дії гітлерівської Німеччини у Польщі на початку Другої світової війни у 1939 році

З такою заявою політолог Андрій Піонтковський (Вашингтон, США) виступив в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

Сценарій, вважає він, буде дуже схожим:

- провокація нібито проти військових РФ чи найманців з терористичних організацій "ДНР"-"ЛНР" в умовних "Гливицях";

- подальші удари збройних сил Володимира Путіна, спрямовані на позбавлення України виходу до Чорного моря.

"Мова йде про взяття Маріуполя. А там, далі, як піде. Як не буде опору, то там вже від Маріуполя можна і до Одеси", - зазначив експерт.

Точно так діяв Адольф Гітлер, "відрізаючи" Польщу від Балтики.

Читайте такожСтало відомо, як окупанти готуються в ОРДЛО до нової війни з Україною

При цьому Піонтковський вірогідну нову збройну агресію Росії проти України оцінює як практично невідворотну. Її реальність зростає з кожним днем, сказав аналітик.

Що стосується реакції у відповідь від міжнародної спільноти, країн Заходу і, зокрема, Сполучених Штатів Америки, то вона полягатиме, за словами Піонтковського, в нищівних для російської економіки нових суперсанкціях. Щоправда, наголошує він, застосовуватимуться вони лише у випадку реального просування техніки та живої сили РФ, а не погроз їх застосування.

"Ритуали чисто політичні та псевдоюридичні щодо "проголошення" чогось і "визнання" вони, звичайно, будуть засуджені, будуть впроваджені якісь нові символічні санкції. Але такий серйозний крок, як тотальна економічна війна (США проти РФ - ред.), буде здійснено за першої ж спроби військового просування", - наголосив Андрій Піонтковський.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb