Ексклюзив

Хто прагне керувати українським футболом

27 лютого, 2015 п'ятниця
06:00

Команда Суркіса повертається в український футбол

Позачерговий Конгрес ФФУ, де оберуть нового президента, перших віце-президентів та інших керівників, відбудеться 6 березня. 

Еспресо.TV хоче познайомити читачів з людьми, які прагнуть отримати керівні посади, почавши "перезавантаження" українського футболу. Серед них немає імен команди Андрія Павелка, який розповідав у ЗМІ про власних менеджерів, що можуть прийти з ним.

Зрозуміло, що переможець президентських перегонів самостійно формуватиме команду і з'являться нові прізвища, але серед вже відомих кандидатів є багато цікавих людей, імена яких оголосили на лютневій прес-конференції у ФФУ. 

Кандидати у президенти

Андрій Павелко - нардеп, голова бюджетного комітету Верховної Ради України, віце-президент ФФУ (в.о. президента ФФУ), голова Дніпропетровської обласної федерації футболу

Андрій Павелко - молодий і перспективний кандидат - головний претендент на перемогу. Спочатку у футбольних колах вважали, що Павелка у президенти підштовхує Петро Порошенко. Мовляв, не просто так він є депутатом від БПП. Але це твердження не зовсім вірне. Не секрет, що в Україні на посаду президента ФФУ йдуть люди, лояльні до влади. Так було з часів Баннікова та Пустовойтенка до сьогоднішніх днів. Андрій Павелко на посаді президента ФФУ влаштовує майже всіх головних гравців. Сьогодні такими у футбольній Україні є Ігор Коломойський, Рінат Ахметов та Григорій Суркіс. Можна сказати, що цього кандидата не зовсім підтримує лише команда Ахметова. 

Наразі Павелка підтримують 42 з 49 колективних членів ФФУ. У кулуарах Федерації кажуть, що навіть Ігор Коломойський не стане йому конкурентом.

Ігор Коломойський - олігарх, власник "Дніпра", голова Дніпропетровської ОДА

Лише певні протиріччя Ігоря Коломойського із Григорієм Суркісом змусили олігарха піти у президенти Федерації. Про це свідчить і "злита" в інтернет розмова Ігоря Коломойського з президентом "Динамо" Ігорем Суркісом, де олігарх обурювався тим, що, мовляв, Григорій Суркіс дає Андрію Павелку певні завдання та хоче повернути у Федерацію колишнього арбітра Татуляна, якого він вважає корупціонером.

Коломойському набагато простіше домовитися з новим президентом ФФУ, щоб його інтереси були враховані. Тому підстави для того, щоб йти у президенти, мали бути серйозними. Скоріше за все, у Ігоря Коломойського та Григорія Суркіса виникли певні протиріччя щодо футбольних речей та майбутніх посад деяких людей у ФФУ.

Існує ймовірність, що Коломойський в останній момент відмовиться від участі у виборах.

Ярослав Грисьо - голова Львівської обласної ФФ

Не хочеться ображати Ярослава Грисьо, але він не є конкурентом Коломойському та Павелку. Цю людину вважають технічним кандидатом, який не претендує на перемогу. Для Грисьо участь у виборах може бути певним самопіаром. 

Перші віце-президенти

У ФФУ має бути два перших віце-президенти. Наразі на цю посаду претендує чотири людини. 

Олександр Бандурко - перший віце-президент ФФУ часів Григорія Суркіса

За нашою інформацією Бандурко стане одним з перших віце-президентів. 68-річний функціонер є людиною Григорія Суркіса. Досить якісний менеджер старої закалки. Бандурко здатен забезпечити професіональну організацію робочого процесу всієї Федерації. 

Василь Орлецький - Голова Чернівецької обласної ФФ, Заступник голови Комітету національних збірних України

Орлецький досить відомий у Чернівецькій області. Він був президентом ФК "Буковина", став заступником Комітету національних збірних України під час президентства Анатолія Конькова. Причому, досить дивно, що людина отримала таку посаду не маючи тренерського диплому. 

Орлецький досить комфортно працював у команді Конькова, але у той час, коли проти "донецького" президента почався заколот, він майстерно став його учасником, виступивши з Чернівецькою ФФ за "перезавантаження" влади шляхом переобрання президента. Після цього його довгий час не бачили у стінах ФФУ, а згодом стало відомо, що Орлецький підтримує Павелка і претендує на посади першого віце-президента та віце-президента Федерації.

У кулуарах Орлецького пов'язують з нардепом від "Опозиційного блоку" Михайлом Папієвим та олігархом Дмитром Фірташем.

Вадим Костюченко - віце-президент ФФ міста Києва, Перший заступник голови Київського міського відділення НОК України

 

(на фото зліва)

Вадима Костюченка, як і президента ФФ міста Києва Ігоря Кочетова, пов'язують з Григорієм Суркісом. Федерація футболу Києва однією з перших почала "війну" з Анатолієм Коньковим. 

Віталій Пилипенко - член Виконкому ФФУ, Академік Національної Академії проблем людини

Пилипенко досить вдало працював зі студентською збірною України (1 місце на студентських всесвітніх іграх у 2007 та 2009 роках). З 1992 по 2005 рік був президентом клубу "Система Борекс", який припинив своє існування.  

За часів Конькова функціонер у ЗМІ постійно розповідав про ефективний проект будівництва манежу у Вишгороді, який хотіли побудувати за гроші УЄФА та ФІФА, які виділялися на 27 міні-стадіонів по всій Україні. 

Пилипенка близько не пов'язують з головними гравцями футбольної влади. Таких людей називають "господарниками".

Віце-президенти

Наразі у ФФУ може бути 3 віце-президенти. Але через велику кількість бажаючих у регламент можуть внести поправку, збільшивши кількість до 7. 

А кандидатів і дійсно багато. 

За наявною інформацією на посади віце-президентів ФФУ претендуватимуть 11 осіб.

Володимир Лашкул - голова УФІ

Лашкула мають призначити на посаду віце-президента ФФУ. Його пов'язують з Григорієм Суркісом. Без Лашкула та УФІ футбольна Федерація не обійдеться з будь-яким президентом.

Ігор Кочетов - голова ФФ Києва

Під час нещодавного "заколоту" Кочетов найактивніше виступав проти Конькова. Під час останнього Конгресу ФФУ він агітував, щоб відповідальним за підготовку позачергового Конгресу 6 березня призначили Павелка. Кочетова пов'язують з Григорієм Суркісом.

Ігор Гатауллін - голова Вінницької ФФ, член Виконкому ФФУ, голова профсоюзу "Футбол України", голова комітету ФФУ з атестації клубів 

У Вінниці, де Гатауллін тривалий час (з 2007 року) очолює обласну Федерацію, немає професійної футбольної команди. І це у регіоні з гарним бізнес кліматом, де працюють фабрики "Рошен", колишній мер Вінниці є головою Верховної Ради.

Раніше Гатауллін був одним з керівників вінницької "Ниви", яка у 90-их грала у Вищій лізі та єврокубках. Команда припинила існування в 2005 році, а у 2007 знову повернулася у професійний футбол. Втім, у 2012 році клуб знову зник з футбольної карти України.

Після того, як Гатауллін очолив комітет ФФУ з атестації клубів, у кулуарах Федерації говорили про конфлікт інтересів. Мовляв, людина, що очолює профсоюз, не може працювати у комітеті ФФУ.

З прізвищем Гатаулліна пов'язують дуже багато чуток. Наприклад, гендиректор "Карпат" Ігор Дедишин заявляв, що в українському футболі створили підпільний синдикат. Він також натякав, що Гатауллін завжди в "шоколаді". Казав, що багато питань вирішуються за гроші. Доказів цього Дедишин не надав. 

Втім, головне досягнення Гатаулліна - відсутність професійного футболу у Вінницькій області.

Віктор Межейко - екс-президент запорізького "Металурга"

1996-2000 - віце-президент Професійної футбольної ліги України. З квітня 2006 року - депутат Запорізької обласної ради за списком Партії регіонів, був головою постійної комісії з питань молодіжної політики.

Був президентом запорізького "Металурга" до 2006 року. Межейка раніше пов'язували з Ахметовим.

Олег Шкреба  - гендиректор УФІ

Шкреба тривалий час працює гендиректором УФІ. Звичайно, його пов'язують з Лашкулом і Суркісом.

Олександр Кудацький - Голова ФФ Полтавської області

Кудацький очолив полтавську обласну Федерацію у 2012 році, перемігши на виборах, які відбулися після скандалу з екс-президентом Дяченком. Тоді Кудацький був одним з ініціаторів висловлення Виконкомом недовіри Дяченку, якого звинувачували у поганій організації роботи Федерації.

Наразі Кудацький, за нашою інформацією, має невеликі шанси на призначення віце-президентом ФФУ. 

Михайло Ланьо - Голова ФФ Закарпатської області, нардеп

Ланьо очолює Закарпатську обласну Федерацію з 2006 року. На останніх парламентських виборах він переміг по виборчому округу №70. Був нардепом від Партії Регіонів. 

Ланьо пов'язують з Ахметовим. 

Володимир Авраменко 

Дізнатися інформацію про цього кандидата було не дуже просто. Не кожен у ФФУ міг про нього бодай щось розказати. Як повідомили у Федерації, Авраменко обіймає посаду першого заступника Комітету по фізічному вихованню і спорту Міністерства освіти і науки України. Кажуть, що у нього майже немає шансів потрапити на керівну посаду до Федерації. 

Віталій Пилипенко - інформація про кандидата вище у тексті

Василь Орлецький - якщо не вийде стати першим віце-президентом, спробує стати віце-президентом. Інформацію про кандидата дивимось вище.

Вадим Костюченко - інформація про кандиата вище у тексті

 
Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби із корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні Сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
19:44
Чорнобильська зона
"Україна йде до нового Чорнобиля": росіяни запустили нову ІПСО
19:42
на фото: ЗСУ
Росіяни за добу 7 разів безуспішно атакували Сили оборони поблизу Кринків на Херсонщині, - Генштаб
19:37
Нідерланди
Нідерланди оголосили про виділення €200 млн на ППО і снаряди для України
19:15
Джамал Мусіала, Баварія, Бундесліга
"Ман Сіті" вирішив підірвати трансферний ринок і купити одного з найдорожчих футболістів світу
19:10
США Україна
Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні
19:05
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: є постраждалий, пошкоджено інфраструктуру
18:56
Ексклюзив
F-16
Експерт з авіації Романенко розповів, які параметри мають бути у F-16 для ефективної боротьби з ворогом
18:49
Ентоні Блінкен
Блінкен назвав Китай найбільшим постачальником компонентів для ОПК Росії
18:47
Оновлено
На фото: система ППО
Країни НАТО та Великої сімки пообіцяли посилити українську ППО
18:47
Огляд
"Земля короля"
Увійти в "Наш живий світ": що подивитися на вихідних
18:41
Ексклюзив
Костянтин Жеваго
Хтось отримав хабаря, і ракету "Нептун" перестали ставити на КрАЗ: Жеваго про закупівлі Міноборони
18:37
Україна - НАТО
"Путіна треба спустити на землю, а наше небо зробити безпечним": Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО
18:24
Мі-8 ВКС РФ
У Росії затримали школярів, яких підозрюють у підпалі гелікоптера Мі-8
18:11
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
У відповідь на підтримку України, - фон дер Ляєн заявила, що РФ провокує міграційну кризу у Фінляндії
18:10
Ален Делон
Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною"
18:10
Оновлено
Прапор Словаччини
Словаки зібрали на снаряди для України майже €2 млн після відмови уряду підтримати ініціативу Чехії
18:02
OPINION
Віктор Круглов
Підручники — у сміття?
17:55
На фото: Мальме - місто-господар Євробачення-2024
Готуються до застосування дронів: на період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме
17:42
На фото: чин похорону Павла Петриченка у Михайлівському соборі
Світло пам’яті: Михайлівський собор об’єднав серця у прощанні з Павлом Петриченком. Фоторепортаж
17:40
на фото: Майк Джонсон
"Розраховуємо, що конгрес ухвалить правильне рішення": країни Балтії звернулися до Джонсона напередодні голосування щодо України
17:40
Оновлено
ЗСУ збили у РФ літак Ту-22М3, що запускав по Україні ракети Х-22/Х-32
17:38
скандальний мурал з дівчиною, на яку "падають ракети НАТО"
Росіяни в Маріуполі прибирають пропагандистський мурал із дівчиною, на яку падають "ракети НАТО"
17:35
Марія Захарова
Росія взялася "захищати" права українців під час мобілізації. ЦПД пояснив мотиви
17:13
принц Гаррі
Принц Гаррі офіційно змінив місце проживання з Великої Британії на США
17:00
Вдів російських військових возять на ТОТ агітувати місцевих воювати проти України, - Спротив
16:59
Андрій Лунін та Бернарду Сілва (ліворуч)
Суперкомп'ютер Opta спрогнозував переможця Ліги чемпіонів
16:58
Ексклюзив
"Це зовсім нова унікальна розробка": у Defense Express припустили, чим могли збити російський Ту-22М3
16:43
Сатурн
Учені з NASA виявили передумови для формування життя на одному зі супутників Сатурна
16:41
АрселорМіттал Кривий ріг
Найбільше металургійне підприємство України збільшує виробництво: вийде на 50% довоєнної потужності
16:38
На фото: "Різдвяна свинка"
Дитячу книжку-бестселер Джоан Роулінг "Різдвяна свинка" планують екранізувати
16:29
чорне море, ракетоносій рф
У ВМС пояснили, чому росіяни майже не використовують "Калібри"
16:29
Cybertruck
Tesla відкликала 3,8 тис. авто Cybertruck через несправність
16:28
Миколаївщина обстріл
РФ вдарила артилерією по Миколаївщині: загинула літня жінка, поранено дитину
16:28
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
16:14
Газовики прифронтових областей отримали від чеських колег 20 тонн обладнання
Більше новин