Де відірватися. 10 фестивалів Європи, на які ви точно захочете поїхати

16 травня, 2018 середа
13:11

Шалений рок-фестиваль Rock Am Ring, найгучніша тусівка року Tomorrowland чи затишний фестиваль Summer Well у замку. Де послухати найкрутіших виконавців і зробити своє літо яскравим

Еспресо.TV зібрав усі найгарячіші фестивалі Європи, яке зроблять літо незабутнім.

Коли: 30 травня — 3 червня

Де: Іспанія

Іспанський PrimaveraSound відкриває сезон гарячих літніх фестивалів Європи. Він стартує у Барселоні 30 травня і тішитиме музикою п'ять днів. Щоб не було так спекотно, фест проходитиме біля узбережжя Середземного моря.

PrimaveraSound існує із 2001 року, а тому знається на крутих лайн-апах. Альтернативний рок, інді, електроніку, поп, хіп-хоп, фолк, джаз, метал, танцювальна і експериментальна музика — усе це можна почути на сценах "Прімавери".

Лайн-ап: Відвідувачі фестивалю стануть одними з перших, хто почує шостий альбом Arctic Monkeys. Tranquility Base Hotel & Casino - перша платівка, написана після п'яти років мовчання.

Разом із ними на PrimaveraSound виступлять Björk, Lorde, Lykke Li, The National, Nick Cave And The Bad Seeds. Також завітають Tyler The Creator, Warpaint, A$ap Rocky, CHVRCHES, Fever Ray та інші.

Ціни: Цьогоріч квиток на усі дні коштує 6750 грн. Також можна купити квиток на один будь-який день. Він коштуватиме 2670 грн.

Коли: 1-3 червня

Де: Німеччина

Rock am Ring - найбільший фестиваль рок-музики у Європі. Його проводять на гоночній трасі Формули-1 у німецькому місті Нюрбург.

Rock am Ring могло б і не бути. Вперше на сцену фесту відкрили у 1985 році. Тоді там заспівали U2, Joe Cocker і Chris de Burgh. Цей концерт мав стати останнім, але організатори вирішили проводити його щорічно.

Лайн-ап: Цьогоріч на головну рок-сцену Європи вийдуть Alt-J, Alma, Enter Shikari, Foo Fighters, Gorillaz, Shinedown, Snow Patrol, 30 seconds to Mars. Також на фестиваль увірвуться Rise Against, Marilyn Manson, Creator, Bad Religion, Asking Alexandria, A Perfect Circle і інші.

У фестивалю є одна особливість. Хто часто їздив відпочивати на Rock am Ring, точно знає легенду про Хельгу. Це ім’я з’являється на стінах міста, в автобусах, його часто викрикують у натовпі.

А все тому, що одного разу один хлопець загубив у натовпі дівчину Хельгу. Він шукав її всюди, й своїми викриками розбудив чимало людей. тож тепер кричати ім’я Хельга - традиція Rock am Ring.

Ціни: Повний квиток коштує 5930 грн., перепустка на один день - 2980 грн.

Коли: 25-27 червня

Де: Хорватія

INMusic festival не такий масштабний, як інші європейські фестивалі, і відбувається усього три дні. Фест проходить у Загребі, щоправда, сцена не у самому місті. Її будуть посеред острова Ярун. Він знаходиться у межах Загреба, але водночас ніби відірваний від міської метушні.

Лайн-ап: У цьогорічному лайнапі - Portugal. The Man, The Kills, Alice In Chains, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Queens of the Stone Age та інші.

Якщо вам не вистачає танців під запальну музику, на острові можна кататися на велосипеді, роликах, також тут є багато майданчиків для гри у баскетбол, футбол та іншого.

Ціни на одноденний квиток або на усі дні однакова - 1870 грн. 

Коли: 4-7 липня

Де: Польща

Якщо ви не хочете далеко їхати, але є бажання почути закордонних виконавців — вам у Польщу на Open’er. Фестиваль проходить у портовому місті Гдиня. Сцени фесту розміщують на летовищі.

До Гдині легко дістатися: місто знаходиться у 40 хвилинах від Гданська. А якщо захочеться морського повітря, то неподалік є Балтійське море. Щоправда, воно холодне, тож зануритись в нього не завжди вдається.

Лайн-ап: Open’er цьогоріч зібрав виконавців різнопланових виконавців. На фесті виступлять легендарні Gorillaz, які мовчали сім років. На одній сцені з ними виступить і американець Бруно Марс. У 2017-му він отримав сім премій "Греммі", загалом у нього їх 11.

Також можна буде почути Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds, Arctic Monkeys, Massive Attack, David Byrne, MØ, Young Fathers, Kaleo, Fleet Foxes, Migos та інших.

Ціни: На Open’er можна купити квиток на один, два чи чотири дні. Одноденний коштуватиме 1905 грн., 2-денний – 2935 грн. Квиток на усі дні обійдеться у 4260 грн., але якщо вам потрібне місце на кемпінгу, потрібно заплатити 4850 грн.

Для дітей від 3 до 12 років є знижка 50%, молодших пускають безкоштовно.


Коли: 6-8 липня

Де: Хорватія

Якщо грошей на найбільший фестиваль електронної музики Tomorrowland немає, купуйте квиток на хорватський Ultra Europe. Він проходитиме у міст Спліт. 

Лайн-ап: Тут виступають зірки EDM, house и techno музики. У 2018-му на хорватську електро-вечірку приїдуть із сетами Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Axwell Λ Ingrosso, The Chainsmokers, David Guetta, DJ Snake, Eric Prydz, Galantis, Hardwell, Marco Carola, Marshmello and Steve Angello.

Кому не вистачає зірок світового масштабу, може завітати на вечірки на пляжі і у човнах. А щоб не їздити далеко у готель чи хостел, організатори пропонують поселитися на кемпінгу Ultra Beach Village. Або ж можна веселитися нон-стоп усі три дні.

Ціни: Повний квиток на електро-вечірку коштує 4780 грн.

Коли: 12-14 липня

Де: Іспанія

Mad Cool - один із наймолодших фестивалів. Вперше його провели у 2016 році. Мадрид захотів привернути увагу туристів до міста, і тому влаштував для цього цілий фестиваль.

Мультижанровий Mad Cool прходить на спеціально облаштованому майданчику Mad Cool Space неподалік від аеропорту. Локація займає 100 тис. квадратних метрів, і тут можуть поміститися більше 35 тис. людей за день.

Лайн-ап: І хоч цей фестиваль - малюк у порівнянні із іншими, лайн-ап цьогоріч недитячий: Queens of the Stone Age, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Dua Lipa, Massive Attack, Alice in Chains, Justice, Kasabian, Franz Ferdinand, Snow Patrol, Rag’n’Bone Man, Sampha і LP. 

Але ще не все: на сцені фесту виступатимуть також Tame Impala. Black Rebel Motorcycle Club, At the Drive In, Portugal. The Man, Jack White. MGMT, Eels і ще багато інших.

Кому не вистачатиме класних фестивальних речей, працюватиме дизайнерська барахолка. Звісно ж, всюди будуть фудкорти. А ось кемпінгу на фестивалі немає, бо Mad Cool проходить у межах міста.

Ціни: Квиток на всі дні коштує 5650 грн., ціна одноденної перепустки складає 2670 грн..

Коли: 20-22 та 27-29 липня

Де: Бельгія

Tomorrowland - рай на землі для любителів електронної музики. Цей фест - один із найбільших фестивалів у світі і проходить у місті Бом у Бельгії, США і Бразилії.

Тут - більше 20 сцен і близько 400 діджеїв, а 400 тис. гостей фестивалю три дні поспіль відриваються під діджей-сети.

А все тому, що Tomorrowland влаштовує незабутні шоу. Територія перетворюється на справжній арт-об’єкт. Сцени повністю "обсаджують" квітами, облаштовують сцену-острів, до якого можна лише доплисти на кораблику. Усе це супроводжується масштабними феєрверками і виверженням конфетті.

Лайн-ап: Цьогоріч "качатимуть" народ Alesso, Armin van Buuren, Benny Benassi, Dua Lipa, Alan Walker, Fatboy Slim, Galantis, Hardwell, Tiësto, Above & Beyond, Oliver Smith і інші.

Ціни: Якщо ви хочете потрапити на фест, варто поспішити із купівлею квитків, адже розпродаються вони за кілька хвилин. Повний квиток на фест коштує 8800 грн, на один день – 3160 грн.

Коли: 21-22 липня

Де: Париж

У Париж можна їздити не лише за романтичними побаченнями. У французькій столиці прогримить фестиваль Lollapalooza. Цьогоріч його проведуть на іподромі Лоншан.

Лайн-ап: Хедлайнерами Lollapalooza Paris 2018 цьогоріч стали Depeche Mode, Gorillaz, The Killers і Travis Scott. На сцені фесту також з’являться Diplo, Kasabian, Years & Years, Noel Gallagher's High Flying Birds, Parov Stelar, Axwell / \ Ingrosso, Rag'n'Bone Man, Paul Kalkbrenner і багато інших.

Ціни: Щоб їх почути, потрібно придбати квиток: два дні коштуватимуть 4680 грн., а квиток на один день фестивалю - 2480 грн.

Коли: 8-15 серпня

Де: Угорщина

Sziget починався з маленького фестивалю для угорських музикантів. Та коли музиканти закінчились, організатори почали запрошувати виконавців з інших країн. 

Кількість глядачів із 40 тисяч зросла до 400 тисяч, а на сцени фесту виходять понад 200 виконавців щороку. Як і завжди, Sziget збирає меломанів на острові Обуда.

Лайн-ап: Цього року сцени фесту "розриватимуть" Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Mumford & Sons, Gogol Bordello, Liam Gallagher, Kygo, Bastille, Lykke Li. 

До них приєднаються Parov Stelar, The Kooks, MØ, Kaleo, Milky Chance, Wolf Alice, Blossoms, Goo Goo Dolls, Fink, Nothing But Thieves, Slaves, Everything Everything, King Gizzard & The Lizard Wizard, Sofi Tukker, Bilderbuch і ще багато відомих проектів.

На фестивалі добре розвинена інфраструктура. Наметове містечко на 35 тис. осіб, всюди є банкомати, камери схову і навіть пральні. Діє цілодобове медичне обслуговування, інфоцентр. А ще є багато душових кабінок і вбиралень, тож стояти у черзі не доведеться. 

Щодо їжі, то тут готують хот-доги, фрукти, шашлики, десерти, морепродукти, грилі, вегетаріанські страви, біопродукти і інше.

Ціни: Квиток на один день фестивалю коштуватиме 2340 грн. Також є триденний квиток, і його ціна - 6200 грн. А ось перепустка на усі сім днів фестивалю обійдеться у 9660 грн. 

Якщо одразу немає такої суми, можна придбати його у розстрочку на 3 місяці. 


Коли: 11-12 серпня

Де: Румунія

Фестиваль Summer Well - це альтернативний, багатожанровий музичний фестиваль у місті Буфта, що у Румунії. Свою назву він отримав завдяки однойменній пісні гурту Interpol.

Цей фест точно підійде тим, хто хоче втекти від міської метушні. Фестиваль проходить глибоко у лісі на території замку. Поруч зі сценою є велике озеро.

Summer Well існує вісім років і щороку приймає близько 15 000 відвідувачів.

Лайн-ап: Цьогоріч у списку виконавців Bastille, Justice, The Kooks, Kodaline, Cigarettes After Sex, Sofi Tukker, Rationale, Tom Grennan та інші.

Також на фестивалі можна відвідати художні інсталяції, виставки, завітати у магазинчики.  На території також є фудкорти.

Ціни: Квиток на два дні обійдеться 1870 грн. Якщо потрібне місце на кемпінгу, купуйте спеціальний квиток: його ціна - 670 грн.

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
23:26
Оновлено
Україна США
Україна у новому пакеті допомоги від США на $1 млрд може отримати далекобійні ракети ATACMS, - CNN
22:50
навчання ЗСУ
Для активних дій цього недостатньо, - політолог Магда про допомогу Україні від партнерів
22:47
Оновлено
Сенат США
Сенат США схвалив розгляд законопроєкту про допомогу Україні за скороченою процедурою
22:44
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
У Росії за підозрою у хабарництві затримали заступника міністра оборони, який курував "відновлення" Маріуполя
22:20
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із Сирським посилення ЗСУ на ключових ділянках фронту
22:00
Ексклюзив
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак
Поки міністри виконують вказівки Єрмака, їхні перестановки не будуть ефективними: Луценко про підозру Сольському
21:43
Микола Княжицький
Припинення вчинення консульських дій щодо українських чоловіків, які перебувають за кордоном - пряме порушення Конституції, - Княжицький
21:28
Ексклюзив
злочини росії
"Щоб жінки й в Європі, і в Балтійських країнах усвідомили, що з ними також може статися": у Польщі опублікували звіт про звірства росіян проти українок
21:13
Оновлено
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів. У МЗС дали роз'яснення
20:34
Київські митники вилучили з посилки три археологічні артефакти з 6 тисячоліття до н.е.
Артефакти з 6 тисячоліття до н.е.: київські митники вилучили цінну знахідку
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
ЗРК РФ - С-500 "Прометей"
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
Більше новин