Садовий: Чим більший тиск, тим більший спротив (ВІДЕО)

Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив Еспресо.TV, як реагуватиме на погрози голови уряду Миколи Азарова

Мені важко уявити, які можуть бути санкції, враховуючи непроплати,  які на сьогоднішній день є. Що можна ще придумати!? Два рази не платити те, чого вже не платять сьогодні?

Загалом казначейство нам заблокувало на сьогодні 100 млн гривень, цей  борг збирався два-три місяці. Ми сьогодні маємо кошти, наші, міські, зароблені, - і ми не можемо їх проплатити, бо державне казначейство заблокувало ці гроші.

Люди, згідно до Конституції мають право висловлювати свою позицію,  поза тим, уся комунальна інфраструктура працює: вода, тепло, медицина, транспорт. Всі служби, що  забезпечують життєдіяльність Львова працюють в посиленому режимі.  Є проблема загальноукраїнського характеру - це  відсутність лімітів на газ.

Сподіваюся, що уряд не порушуватиме українського законодавства, аби створювати для того, чи іншого краю окремі проблеми. Якщо це буде робитися – це є порушенням закону.

І щодо всеукраїнських протестів. Іван Павло ІІ, коли приїздив до Львова, сказав: «Не бійтеся!»  Є совість! Є громадянська позиція! Громада нам довірила – і ми їй служимо. Це моя принципова позиція. 

А стосовно побоювань щодо можливого тиску на громаду, скажу так - є закон Ньютона. F дорівнює  –F. Чим більший тиск, - тим більший спротив. Люди це знають. Тому я б нікому не радив цього робити.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні уряду Микола Азаров заявив, що місцева влада на заході України «припинила роботу для участі в протестах». Це, за словами Азарова,  «може призвести до того, що на центральному рівні кошти будуть виділені, але на місцевому рівні вони через місцеву владу, яка не працює, просто не дійдуть до отримувачів».