Вестервелле про Майдан: "Тут б'ється європейське серце"

Очільник МЗС Німеччини підбадьорив протестуючих у центрі Києва

Сьогодні колишній очільник МЗС, а нині виконувач обов’язків міністра закордонних справ Німеччини Гвідо Вестервелле мав провести переговори з Микололю Азаровим, проте за інформацією Deutche Welle, український прем’єр скасував цю зустріч – очевидно, через учорашню прогулянку Майданом.


«Тут б’ється європейське серце. Тут видно пристрасть до Європи, - заявив Вестервелле, відвідавши вчора Майдан Незалежності в товаристві братів Кличків та Арсенія Яценюка. Перед тим він мав тривалу зустріч із лідерами опозиції за зачиненими дверима. Після неї він наголосив, що двері ЄС для України лишаються відчиненими. «Ми прийшли як європейці до європейців», - зазначив Вестервелле. – Німеччині не байдужа доля України. Пропозиція ЄС до України щодо укладення Угоди про асоціацію лишається в силі. Ми хочемо, щоб Україна була на борту Європи». 


Нагадаємо, головною метою візиту Гвідо Вестервелле до Києва став сьогоднішній міністерський саміт ОБСЄ, який представники Євросоюзу намагаються використати для того, щоб посадити українську владу й опозицію за стіл переговорів.