ТОП-10 дивних наукових відкриттів останнього часу

Результати роботи вчених нерідко можуть виглядати смішно, навіть якщо і несуть в собі певну користь

Еспресо.TV пропонує добірку найбільш дивних наукових відкриттів за останній рік. Про деякі з них ми писали раніше.

Алкоголізм як наслідок операції із зменшення ваги

Зменшення шлунку та інші операції для усунення надмірної ваги можуть викликати алкогольну залежність, заявили вчені з Норвегії. Спеціалісти підозрюють, що такі втручання на хімічному рівні змінюють реакцію організму на алкоголь.

 

 

 

Новий вид нудьги

Вченим давно відомо кілька видів нудьги - від легкої втоми до нервозності, коли людина, наприклад, вимушена слухати нецікаву лекцію. Однак нещодавно виявили новий вид - апатичну нудьгу, яка схожа на депресію, коли людина переживає негативні емоції, але без роздратування і занепокоєння.

 

Пальне з сечі 

Дослідники розробили новий паливний елемент, здатний генерувати електрику на основі сечі. Передбачається, що він буде забезпечувати енергією роботів, які проводитимуть різні дослідження, наприклад, стежитимуть за безпекою мостів або вимірюватимуть рівень забрудненості повітря.

 

 

Діти, зачаті на День закоханих, будуть здоровішими

Немовлята, зачаті на День святого Валентина, найменше страджають на розсіяний склероз в подальшому. Дійсно, жінки, чий період вагітності припадає на літні місяці, отримують більше вітаміну D від сонця, що позитивно впливає на розвиток імунної системи. Однак незрозуміло, навіщо було приписувати до відкриття День закоханих.

 

 

Нецензурна лексика як знеболювальне

Британський професор з міста Кіль потрапив молотком собі по руці, після чого раптово встановив, що лайливі слова помітно полегшують біль. Після цього він перевірив свою теорію на десятках піддослідних.

 

 

 

Горбачов - Антихрист 

Американський дослідник Роберт Фейд вирахував, що перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов може бути Антихристом з шансом 1 до 710 609 175 188 282 000. 

 

 

МРТ під час сексу 

Група вчених із Амстердама оприлюднила наукову роботу під назвою "Магніто-резонансна томографія чоловічих і жіночих геніталій під час статевого акту і при статевому збудженні у жінок".

 

 

 

Гель, який збільшує вагу

Винайдено гель, який в шлунку набухає і створює відчуття ситості. Сировиною для нього стали спеціально оброблені морські водорості, крохмаль і цедра цитрусових. Вони вступають в реакцію з шлунковим соком, набухають і утворюють твердий гель.

 

 

Замість спортзалу - на мороз

Тремтіння від холоду може впливати на вагу так само ефективно, як година фізичних вправ, стверджують  вчені. Виявилось, що під час цих двох процесів в організмі виробляються гормони, які стимулюють утворення бурої жирової тканини. На відміну від білої жирової тканини, бура спалює калорії.

 

 

Помаранчевий сік солодший за колу

Певні види помаранчевого соку містять цукру більше, ніж солодкі газовані напої. Через це фруктові соки пропонують виключити зі складу популярних дієт.