Коломойський добровільно віддав Порошенку Одещину

Поява в списках Блоку Петра Порошенка одеського губернатора Ігоря Палиці свідчить що Ігор Коломойський полюбовно домовився віддати президенту Одещину

Нагадаємо, Ігор Палиця, людина Коломойського у Верховній Раді, був призначений губернатором Одещини 6 травня одразу після трагедії в Будинку профспілок з розрахунком, що його руками Коломойський подолає в області сепаратизм, як це власне сталося на Дніпропетровщині. Розрахунок виявився вірним – сепаратизм на Одещині пішов у глибоке підпілля. Але Порошенку аж ніяк не хотілося віддавати Коломойському усю Одещину. Власне, це підтвердило і призначення головою одеської облради керівника одеського виборчого штабу Порошенка, молодого, амбітного та активного колишнього регіонала Олексія Гончаренка

Після подій на Майдані 33-річний Гончаренко вийшов з лав Партії регіонів, звільнився з посади першого заступника голови Одеської міськради і почав активно виступати за єдність України. Зокрема, він неодноразово їздив до Криму під час російської окупації та виступав у Стразбурзі в футболці «Путін=Гітлер».

Завдяки своїй активності Гончаренко став довіреною особою Порошенка на президентських виборах та очолив обласну організацію його партії «Солідарність». Подейкують, що в обмін на свою активність Гончаренко дуже хотів отримати посаду Палиці, але поки мусить вдовольнятися кріслом голови облради та місією тролити Палицю, створюючи противагу владі Коломойського в області.

Але, тепер Гончаренку уже не треба тролити губернатора. Як повідомляють джерела Еспресо.TV, між Коломойським та Порошенком досягнуто порозуміння, що Палиця піде з Одещини, натомість отримає місце в прохідній частині списку президентського блоку. Отримане Палицею 34-те місце гарантує потрапляння до парламенту, і Порошенко зможе призначити в Одесу свою людину.

Хто буде новим губернатором Південної пальміри наразі невідомо, але не виключено, що довгоочікувану посаду нарешті може отримати і Гончаренко, який напередодні з’їзду Блоку Порошенка встиг влаштувати в прямому ефірі показову штовханину з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком, у якого останнім часом склалися особливо недружні стосунки з Коломойським.