Юрій Фальоса про байду, шури-мури і хвацький патріотизм

Музичний продюсер Юрій Фальоса у програмі "Нічний телеекспрес з Наталкою Лятуринською" на Еспресо.TV поділився своїми думками про голодних артистів і справжніх патріотів

Про інформаційну війну

Уся ця інформаційна війна, яка проходить, і всі ці акції, які я зараз дивлюся, все це замовне, це не нутро людське. Люди не самі по собі виходять, те ж саме було і в Одесі та Москві. Це розпалювання, яке відбувається - ніякої користі ні для артистів не робить, ні для глядачів, і нічого доброго з цього не вийде. Потрібно всю цю "байду" припиняти ".

Про провокації

"В Одесі це була російська група, бо треба було там розпалити всі ці реакції, тому що до цього ніякої такої особистості в Одесі не було, щоб розпалити безлад. Ось приїхала Ані Лорак, і використовували її.
Там насправді небагато народу ці "шури-мури" запустили, ну, 10 осіб. Це не патріоти, насправді".

Про патріотизм

"Я кожен день стикаюся з "патріотизмом". Закінчили тур з Машею Гойєю недавно. Цей український прапор, з яким вона виступила у Відні, потім в Італії, зараз у нас проблеми виникають взагалі в можливості виступити Маші Гойї на Євробаченні за Кіпр, тому що її зайвий патріотизм - це ейфорія. Слід думати якось, якщо ти іншу країну представляєш, потрібно скромнішим бути.

Про голодних артистів 

"А цей наш патріотизм хвацький - він іноді нам рубає коліна, ноги, не дає нам можливості працювати".
"Артисти теж сім'ї мають, музикантів, у артистів великий колектив, і всіх годувати потрібно ".
"Давайте візьмемо середніх артистів і високого рівня артистів. Рік тому гонорари в артистів 25 тисяч доларів були у нормальних, візьмемо там Ірину Білик, Океан Ельзи, Ані Лорак, Потапа і Настю. Зараз - цих гонорарів в Україні ніхто не платить, а команди великі, кліпи потрібно знімати, рекламу собі робити, концерти в Україні, як сьогодні, дуже дорогі. І з квитками, які збираються, витрати з них не окупаються на такий концерт. А творчість артисту потрібно показати. І дарма ви говорите, що ось "патріот", "не патріот".

Про псевдопіар і дупу Ляшка

"У нас багато чешуть язиком патріоти такі уявні, а коли копнеш, а що вони корисного зробили? Ті ж артисти - вони перераховують гроші на те же АТО, купують бронежилети. Та ж Ані Лорак 100% купувала, але вони не афішують. Так само, як Ляшко, пішов, дупою потряс, його познімали десь там, в коридорі, зробили, що він на війні знаходиться. Насправді його там не було. А ми були".

Про тих, хто виступає в Росії

"А ви знаєте, чому Маші Гойї перекрили дорогу на Росію? Тому що вона виступила з Макаревичем у Слов'янську, тому що вона виступила перед дітьми.

Я б їм порадив думати, що вони ляпають, що говорять і все-таки патріотизм свій (давайте говорити про тих, хто працює в Росії), щоб вони там, в Росії показували наше справжнє нутро, українське, щоб не тільки заради грошей заробляти туди їздили, а щоб так, як Ваня Дорн, одягав футболку із тризубом, щоб як Маша Гойя виносила український прапор, незважаючи на те, яку країну вона там представляє, і люди за це наших артистів люблять".

Інтерв'ю з Юрієм Фальосою.