10 селфі з політиками, які вас здивують

Колись, щоб отримати фото зі знаменитістю, треба було мати швидкі ноги, достатньо кадрів на плівці і немало нахабства. Тепер же сильні цього світу із задоволенням позують для селфі або й самі фотографують прихильників

Німецький канцлер Ангела Меркель досить стримано поводиться в кадрі потрійного селфі. А ось її юний прихильник не відчуває жодного дискомфорту. Берлін, березень 2014.

Несподіванкою виявився і народний папараці для британської королеви Єлизавети ІІ. Белфаст, Північна Ірландія, червень 2014.

Папа Римський, випадково потрапивши в об'єктив власного водія, заявив, що для селфі він - застарий. Зате водій понтифіка Себастьян Гонсалес перетворився на справжню зірку інтернету. 

В об'єктиви фотографів-аматорів потрапляють і такі жорсткі лідери, як турецький президент Реджеп Таїп Ердоган. Як пише турецьке видання Mersin Haberler, на зібранні Партії справедливості та розвитку (AKP) гості змагалися, хто зробить з Ердоганом краще селфі. Судячи з виразу обличчя політика, він не в захваті. Анкара, липень 2014.

А от український президент вже звик до уваги молоді - охоче фотографується разом зі студентами на зустрічі мало не в кожному університеті. Дніпропетровськ, жовтень 2014.

Селфі з простими людьми так добре розходяться мережею, що політики активно використовують це для щоденного самопіару або як елемент виборчої кампанії.

Колега Петра Порошенка, екс-президент Грузії і губернатор Одещини Михайло Саакашвілі виклав у себе в Facebook селфі  "з героїчними українськими десантниками". Травень 2015.

Британський прем'єр Девід Кемерон зробив ставку на селфі під час виборчої кампанії навесні 2015 року. Юний британець на задньому плані досить скептично поставився до такого популістичного кроку.

А от Джон Керрі, держсекретар США, заслуговує на звання майстра політичних селфі: правильно відхилившись, політик зловив у кадр неймовірно велику кількість щасливих прихильників. Індонезія, лютий 2014.

Можливо, майстер-клас від Керрі не завадив би китайському лідерові Сі Дзіньпіну. Його перше селфі опублікував у квітні цього року спікер індонезійського парламенту Фадлі Зон. У той час коли світ заполонили китайські туристи із так званими "паличками для селфі", їхній авторитарний правитель тільки опановує це мистецтво. Сі Дзіньпін і Фадлі Зон, квітень 2015.

А от російський прем'єр Дмитро Медвєдєв, чиє селфі в ліфті облетіло весь світ, фотографується не тільки з людьми, а й їхніми портретами. Які можуть бути питання, якщо на тлі - сам Володимир Путін?.. Дмитро Медвєдєв і Рамзан Кадиров, листопад 2014.