Азаровщина у вигнанні

Колишній прем’єр-міністр України створює у Москві "Комітет порятунку України"

Завтра у московському готелі "Україна" Микола Азаров презентує альтернативного кандидата у президенти і альтеративного голову уряду. Саме вони стануть на чолі так званого "Комітету порятунку України". Як очікується, альтернативним кандидатом у президенти стане одіозний Володимир Олійник, а головою уряду у вигнанні, власне, сам Микола Азаров. Участь Януковича у цьому проекті, схоже, не передбачена. "Діти лейтенанта Шмідта" спробують самостійно зіграти в імпровізованій виставі.

Кого і як будуть рятувати втікачі-високопосадовці, не зрозуміло. Як і ті, до речі, хто увійшов у "тіньовий" уряд Опозиційного блоку. Свій план "азарівці" оголосять завтра. Утім, їхня риторика відома: "хунта", "переворот", «незаконне усунення легітимного» etc. Без сумнівів, цей "альтеративний уряд" буде маріонетковим і оперетковим. Скажіть, ну, як можна ставитись серйозно до тих, хто братиме участь в команді вигнанців?

Двічі прем’єр-міністр України Микола Азаров. Славиться своїм консерватизмом і непоступливістю. Вірний Санчо Пансо Януковича. Стиль керівництва Миколи Яновича Валерій Хорошковський назвав "азаровщиною". Після втечі до Москви Микола Янович відновив свою активність у Faсebook, де він дає оцінку новій українській владі. Ви добре уявляєте собі Азарова за монітором комп’ютера, який постить інформацію у соціальних мережах?

Володимир Олійник стане першим і, певно, останнім альтернативним кандидатом у президенти України. Такий собі Олелько -надцятий, "король України" у вигнанні. Співавтор так званих "диктаторських" законів від 16 січня, незмінний адвокат режиму Януковича.

Альтернативний міністр економіки Ігор Марков. У 2013 році "Марадону", як його називають у Одесі, було позбавлено депутатського мандату через суд. Марков потрапив за ґрати за звинуваченням у хуліганських діях. Сам він обіцяв "порвати" Януковича. А Тимошенко навіть називала "Марадону" одним із лідерів південного сходу України. Після Євромайдану Марков вийшов із тюрми.

Серед "альтернативщиків" будуть ще й одіозний Олег Царьов, координатор "Матерів України" Галина Запорожцева, а також харків’янин Олександр Александровський. Інформаційну підтримку їм надаватиме шоумен Юрій Кот. Той самий, який вів концерти для Антимайдану, а потім скаржився на переслідування з боку євромайданівців.

Уся ця компанія, навіть якщо додати до них екс-міністрів Клименка, Захарченка і Арбузова, може претендувати хіба що на лідерство у тих же "ДНР" та "ЛНР". Це – як максимум. Звісно, за умови, якщо Азарова і К приймуть на окупованих територіях бойовики.

Тобто в усій цій політичній опереті під умовною назвою «Азаровщина у вигнанні» є дві дії. Перша – створення псевдоальтеративи до української влади. Мета – створення пропагандистського тла до дій влади у Києві. Друга – інкорпорування "азарівців" до влади "ДНР" та "ЛНР". Мета – змінити владу у псевдореспубліках на більш слухняних і підконтрольних осіб. На третю дію – повернення до Києва, режисери дійства, навряд чи розраховують. Бо треба бути справжнім самогубцею, аби привезти до Києва Азарова, Маркова, Царьова і Кота.