Політична реклама у Києві: 5 секретів для супергероїв

Офіційно виборча кампанія-2015 має розпочатися лише 5 вересня. Але обличчя кандидатів уже не перший місяць прикрашають вулиці українських міст. Ми надихнулися київськими бігбордами і створили коротку інструкцію зі створення незабутньої політичної реклами

1. Обери собі супергероя

Народ любить героїв. Обери собі супергероя, додай до його логотипу синьо-жовту стрічку, підсиль патріотичним слоганом.  Гаррі Поттер і Джеймс Бонд уже зайняті, але точно лишилися Спайдермен і Котигорошко. Головне - хай благородна місія осяває твоє чоло – точно проголосують.

Фото з Facebook

Фото Вікторії Руденко

2. Використовуй мир, війну, майдан і інші слова

У тебе ще є порядок, справедливість, відповідальність, послідовність, результативність, сила і патріотизм. Напиши кожне із цих слів на клаптиках паперу, кинь їх у капелюх, перемішай і витягни три навмання. Це і буде твій слоган.  Чим простішим буде твоє звернення до народу, чим пустішими будуть твої обіцянки, - тим більше буде голосів. Будь ласка, ніякої конкретики.


Фото з Facebook

Фото Вікторії Руденко

3. Постав на місце конкурентів

Розкажи виборцю, які незугарні твої конкуренти і попередники. Вживай найбільш креативних засобів, словесних і візуальних. Будь метафоричним і вдавайся до яскравих образів. При цьому, завжди підкреслюй, що це ти – хлопчина із сусіднього двору, простий і "свій". Це як у "Мауглі": такий, як усі, - тільки без хвоста.

Фото: politnavigator.net

Фото Вікторії Руденко

4. Фальшстартуй і заспамуй

Виборець повинен знати, хто в домі хазяїн. Краще – із самого початку. Ще краще – до початку кампанії. Потурбуйся, щоб твоє обличчя переслідувало виборця на кожному розі і приходило його дітям у снах. Якщо тобі немає чого сказати, можеш просто зацитувати когось відомого. Аби було. Порахуй бюджет витрат на зовнішню рекламу, прикинь, скільки на ці гроші можна купити тепловізорів і протезів… А хоча ні, не задумуйся.Спамуй.

5. Пам'ятай про редиску, гречку і кріп

Навіть якщо візуалка не відкриє тобі шлях на місцевий олімп, завжди є харчові технології. Годуй народ усім, чим тільки зможеш – адже за таку Україну ми всі боролися, правда?