Я прямо звинувачую Тягнибока

Я прямо звинувачую Олега Тягнибока і його партію "Свобода" у злочині, що призвів до загибелі людини. Боєць Нацгвардії, 24 роки, мобілізований з Херсона, помер в госпіталі під час операції через поранення осколком гранати

Гранату кинув член партії "Свобода" і боєць батальйону "Січ", що перебуває у відпустці. Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція. Тягнибок навів під Верховну Раду не протестувальників, Тягнибок навів бандитів, які вбивали й калічили наших солдат!

Один убитий, 125 поранених, 12 осіб на операційних столах, один боєць у важкій комі і лікарі поки не дають прогнозів ще п'ятьом... - це політична акція протесту?! Поранення різного ступеня тяжкості отримали бійці Національної гвардії, підрозділів МВС, служби ДСО, спецназу МВС, міліціонери київських райвідділів.
Постраждали журналісти "5 Каналу", каналу "1+1", французький кореспондент. Поранено заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала. Серед поранених близько 20 осіб - солдатів і офіцерів, - які пройшли антитерористичну операцію, нагороджені державними нагородами, отримали дострокові звання - це реальні бойові люди. І ми повинні тримати їх тут, біля Верховної Ради для того, щоб вони захищали киян від чиїхось політичних амбіцій?

Я не приймаю такої політики! Я не приймаю таких форм політичної боротьби!

Я бачив оперативне відео, бачив світлини, на яких пан Тягнибок знаходиться поруч зі своїми прихильниками, разом з тими, хто бив наших хлопців. Я не розумію, чому Україна повинна платити таку ціну, щоб Тягнибок і його партія змогли повернутись у владу. Любиш Україну - служи їй, працюй для неї! Мільйони справжніх патріотів роблять свою справу, займаються волонтерською роботою, ризикують життям на фронті - і не приходять зі зброєю в руках вимагати привілеїв і нагород. Всі ми рано чи пізно звільнимо свої кабінети. Це нормальний і правильний демократичний процес. Це те, заради чого ми стояли на Майдані.

Ви забули про це, Олег? Ваші політичні амбіції виявилися важливішими України, пан Тягнибок? Розслідування буде ретельним, а покарання - я сподіваюся - невідворотним.

Я звертаюся до українців і розраховую на широку підтримку суспільства - в тому, щоб злочинці понесли покарання по закону, а політики, які організували його - по совісті. Моя функція як міністра - забезпечити порядок на вулицях і безпеку громадян. Функція суспільства - не дозволили політикам переходити межі і отримувати дивіденди від цих злочинів.