Ukrainian Fashion Week: модні стихії

У Києві розпочався Український тиждень моди. Еспресо.TV відвідав перший день показів і дізнався, як гармонійно поєднати в собі чотири стихії

Українська столиця гуртує модників. Тут стартував 37-й Ukrainian Fashion Week, що упродовж тижня знайомитиме з осінньо-зимовими колекціями одягу від ключових українських дизайнерів.

Відкрився тиждень моди виставкою ексклюзивних одягу, взуття та аксесуарів, зібраних з усього світу – Vintage Gold Party. Найдавнішим експонатом стала сумка з крокодилової шкіри Balmain, що розміняла шостий десяток, а найбільш юним – костюм цього ж бренду початку 2000-х.

Фото: http://fashionweek.ua/

Еспресо.TV побувало на першому дні показів UFW. У той час, коли навала відвідувачів розглядала одяг у представлених шоу-румах, фотографувалася на тлі інсталяцій і стендів, уявляючи себе зірками найкращих подіумів. Ми оглянули нову колекцію від українського дизайнера Олени Голець, засновниці марки Dolcedonna. Ділимося побаченим.

Жінка, в якій зустрілися вогонь, вода, земля і повітря. Її чари – розум, багатогранність, природність, поєднання внутрішнього стержню та чуттєвості. І саме цим вона привертає до себе пильний погляд оточення. Не потрібне яскраве, екстравагантне вбрання – така жінка одягається класично, зручно і при цьому вміло додає образу делікатної відвертості. Прямий крій, вільні силуети, мікс різних фактур, стримана кольорова гама. Принт-смужка і густі сині відтінки уособлюють стихію води; повітря - молочні, бежеві відтінки і вільні силуети; земля представлена пісочними, сірими відтінками і щільними фактурами; вогонь – кольорами охри, гірчиці та абстрактними геометричними принтами.

Прикметно, що майже весь одяг дуже функціональний. У поєднанні із зручним взуттям у ньому можна гуляти містом, вбиратися на роботу, що не вимагає офіціозу. І не варто хвилюватися, якщо раптом "із-за рогу" вистрибне ділова зустріч, вечірка чи побачення. В такому разі вона просто змінюєте свої сліпони на елегантне взуття.

Тож у шафі героїні колекції Олени Голець – шовковий комбінезон із відкладним коміром, вільні шорти міді гірчичного кольору, кольорова жакардова міні-спідниця із замшевою вставкою і вирізом спереду, принтована жакардова сукня з  декольте, а ще блузи та сукні з елементами орігамі. До речі, декілька геометричних принтів розробила для колекції лондонська художниця Elena Grazia, з якою вже не вперше співпрацює Голець.

Звісно, не обійтися восени без пальто. Дизайнер пропонує обирати його прямого крою і молочного кольору.

Родзинка вищеописаного гардеробу – класична біла сукня-футляр. Завдяки, "повітряній" бахромі, якою оздоблена сукня, жінка схожа на ніжну птаху. А конструктивні вирізи на талії та дещо відкрита спина додають образу звабливості.

 Фото: Вікторія Руденко для Еспресо.TV