Як "Шахтар" допоміг "Динамо" не зганьбитися з "Челсі"

Київське "Динамо" зіграло унічию з лондонськими "Челсі" у Лізі чемпіонів, зробивши належні висновки з поразки від донецького "Шахтаря" в українській першості

На позиції лідерів

"Динамо" підійшло до третього матчу групового раунду Ліги чемпіонів на першому місці у групі G. У першому турі кияни зіграли унічию 2:2 з португальським "Порту". А в другому – довели у гостях свою перевагу у класі над ізраїльським "Маккабі" з Тель-Авіва – 2:0.

Команда Сергія Реброва, як і "Порту", мала 4 очка, але випереджала португальців завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів. У "Челсі" в активі було 3 пункти, а "Маккабі" здобутих балів у наявності не мав.

Перед матчем з лондонцями динамівці мали кепський настрій. 16 жовтня кияни в чемпіонаті України поступилися головному конкуренту в боротьбі за "золото" – "Шахтарю" – з принизливим рахунком 0:3.

Належні висновки

Втім, Сергій Ребров зумів зробити з поразки висновки. Головний тренер "Динамо" посадив на лаву запасних одразу п’ятьох футболістів, які невдало зіграли проти донеччан. Португальця Віторіну Антунеша на лівому фланзі оборони замінив хорват Домагой Віда, який минулий матч зіграв у центрі захисту з Александаром Драговічем. У вівторок у дуеті з австрійцем на поле вийшов Євген Хачеріді.

Відновився після травми Сергій Рибалка, який замінив у опорній зоні ще одного португальця, який провалив гру з "Шахтарем" – Мігеля Велозу. Ближче до воріт суперника розташовувалися два центральні хавбеки – Сергій Сидорчук та Віталій Буяльський, якому Ребров надав перевагу перед Денисом Гармашем, який після травми ще не набрав належної форми.

Зліва у півзахисті молодий парагваєць Дерліс Гонсалес витіснив зі складу досвідченого Олега Гусєва. А на позиції центрфорварда тренери віддали перевагу швидкісному Артему Кравцю перед технічним, але дещо повільнішим, бразильцем Жуніором Мораесом.

Позитивні зімни

Більшість перестановок пішли "Динамо" на користь. Домагой Віда активно діяв на лівому фланзі, відпрацьовуючи не лише в обороні, а декілька разів вдало долучившись до атак та здійснивши небезпечні навіси. Євген Хачеріді допоміг Александару Драговічу навести лад у центрі захисту.

Дерліс Гонсалес створив лондонцям певні проблеми на лівому фланзі атаки, вдало взаємодіючи з правим вінгером – Андрієм Ярмоленком. Саме динамівський лідер двічі кидав парагвайця у стрімкі прориви, один з яких завершився його пасом на Віталія Буяльського та ударом в площину воріт "Челсі", а інший - "пострілом" з гострого кута самого Гонсалеса, після якого англійців врятував їхній голкіпер Асмір Беговіч.

Що стосується Буяльського, то він за першої ліпшої можливості брав ініціативу на себе й, окрім згадуваного моменту, ще раз потурбував "Челсі" з дальньої дистанції, але трішки не влучив по воротах. Принаймні, півзахисник був помітним на полі, на відміну від форварда Артема Кравця, який за всю гру не завдав жодного удару по воротах суперника.

Рятівні стійки

Не зміг, як слід, відновитися від травми та припустився кількох грубих помилок Сергій Рибалка. Саме після його неточної передачі у першому таймі карколомний прохід центром здійснив Неманья Матіч, обігравши одного за одним кількох ошелешених динамівців, та врешті пробачивши їх, завдавши удару повз ворота.

Саме Рибалка на початку другої половини гри ще раз помилився, роблячи передачу, а ліквідовуючи свою помилку, збив Вілліана у небезпечній близькості до воріт. Екс-гравець "Шахтаря" сам виконав штрафний, після якого був безсилий голкіпер Олександр Шовковський, але за господарів поля "зіграла" поперечина.

Причому у каркас воріт футболісти "Челсі" у цьому випадку влучили вже вдруге – у першому таймі м’яч потрапив у штангу після обвідного удару з меж штрафного майданчика у виконанні Едена Азара.

Попереду "Челсі"

Хоча до перемоги ближчою була команда Жозе Моурінью, гра у підсумку завершилася нічиєю 0:0, якою "Динамо" має бути цілком задоволеним. А ще Сергій Ребров має подякувати головному тренеру "Шахтаря" Мірчі Луческу, який так вчасно вказав киянам на їхні недоліки у матчі Прем’єр-ліги.

Завдяки нічиїй динамівці у своїй групі набрали 5 очок та залишилися попереду "Челсі", який тепер має 4 пункти і прийматиме чемпіонів України у наступному турі – 4 листопада у Лондоні. Лідерство у групі G захопив"Порту", який у вівторок переміг вдома "Маккабі" та набрав 7 балів. 

Відео: vk.com/lifesport