Як українці перемагали весь світ у грудні

У грудні сезон успішно розпочали українські представники зимових видів, а найяскравіше виглядала біатлоністка Олена Підгрушна, яка відзначила повернення у спорт трьома бронзовими медалями Кубка світу

Грудень традиційно позначився початком розіграшів Кубка світу у зимових видах спорту. І вже за традицією осторонь п’єдесталу не залишилися українські біатлоністки.

Після річної перерви тріумфально повернулася у спорт олімпійська чемпіонка-2014 у складі естафетної команди та володарка золотої нагороди першості світу-2013 Олена Підгрушна.

У першій же гонці після паузи в кар’єрі українка здобула медаль, фінішувавши третьою у індивідуальній гонці на першому етапі Кубка світу у Естерсунді. Цим здобутки капітана української збірної на змаганнях у Швеції не обмежилися, і вона виграла бронзову нагороду й у спринті.

А на другому етапі Кубка світу у Хохфільцені (Австрія) Підгрушна разом з Юлією Джимою, Валею Семеренко та Ольгою Абрамовою довела, що збірна України залишається боєздатною одиницею і в естафеті, завершивши її також на третьому місці.

Ці здобутки Олени Підгрушної відзначив НОК України, визнавши її кращою спортсменкою країни у грудні. Титул тренера місяця отримав словенець Урош Велепець, який очолює нашу жіночу біатлонну збірну.

Втім не лише біатлоністки нагородами відкрили новий сезон. Вдало розпочав виступи й український фрістайліст Олександр Абраменко, який здобув бронзову медаль Кубка світу у Пекіні (Китай) у змаганнях лижних акробатів.

Якщо на сніжних та льодових аренах пристрасті лише починають вирувати, то футболісти на початку грудня пішли на канікули. Приємними для вболівальників їх зробило київське "Динамо", яке у вирішальному матчі групового раунду Ліги чемпіонів перемогло ізраїльський "Маккабі" 1:0 та після 17-річної перерви вийшло до плей-офф головного клубного турніру Європи. Там на команду Сергія Реброва чекає англійський "Манчестер Сіті".

У грудні черговий крок до бою за звання чемпіона світу зробив український боксер Олександр Усик. Він нокаутував у Києві кубинця Педро Родрігеса та здобув дев'яту поспіль дострокову перемогу на професійному ринзі у дев'яти поєдинках, відстоявши інтерконтинентальний титул Всесвітньої боксерської організації (WBO) у важкій вазі.

Продемонстрували свою силу всьому світу й українські дзюдоїсти, які привезли дві "бронзи" з турніру "Великого шолому" у Токіо (Японія). Станіслав Бондаренко став третім у категорії понад 100 кг, перемігши у сутичці за "бронзу" росіянина Сослана Бостанова. Ірина Кіндзерська виграла бронзову медаль у вазі понад 78 кг, у сутичці за третє місце впоравшись з господаркою татамі Вакабі Томітою.

Не залишилася без нагород збірна України і на чемпіонаті Європи з плавання на короткій воді (басейн 25 м).Золоту медаль на дистанції 50 м батерфляєм у Нетаньї (Ізраїль) здобув Андрій Говоров, продемонструвавши результат 22,36 сек.

Ще одна перемога у водних видах спорту була здобута не у басейні, а у високих кабінетах. У грудні на вимогу України Міжнародна федерація водних видів спорту (ФІНА) скасувала етап Гран-прі, запланований у Ялті, яку організатори зухвало назвали російським містом. Але врешті Російська Федерація була вимушена підкоритися міжнародному керівництву та забрати змагання з анексованого Криму.

Відео: Youtube