31 стать: Як у Нью-Йорку перестали ділити людей на чоловіків та жінок

У Нью-Йорку на тлі популяризації ЛГБТ офіційно існує 31 термін для позначення статі

Поки в Україні ніяк не можуть визначитися зі ставленням до представників ЛГБТ, США за останні кілька років зробили великі кроки у напрямку визнання рівних прав для людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Зокрема, піком боротьби за рівноправ'я стала легалізація одностатевих шлюбів в усіх штатах у червні 2015 року. 

З того часу американці почали приділяти більше уваги проблемам гомосексуалістів, лесбійок та трансгендерів, намагаючись зробити так, щоб ці люди, які донедавна сприймалися суспільством як щось екстравагантне, могли почуватися комфортно.

Попри це, у деяких випадках ситуація із підбадьорюванням ЛГБТ-руху виглядає абсурдно. У червні 2016 року Комісія з прав людини Нью-Йорка на чолі з ліберальним мером міста Біллом де Блазіо випустила офіційний список, який складався з 31 політично коректного терміну для позначення статі людини. 

В своїй офіційній заяві представники комісії зауважили, що жителі Нью-Йорка не мають права робити дискримінаційні заяви щодо статевої ідентичності та гендерного самовираження людини на робочому місці, в громадських місцях та вдома. Понад те, на тих підприємців, що будуть порушувати ці вимоги, очікують штрафи аж до $250 тисяч.

Список 31 типу статі людини викликав неабиякий ажіотаж серед американського населення. Зокрема, в документі наводилися лише назви статей без пояснень термінології, тож людям довелося вишукувати значення цих слів на ЛГБТ-форумах.  

Тож до списку увійшли такі означення статі: 

Після цього США розділилися на два табори – тих, кому ідея із збільшенням кількості статей подобається і тих, хто виступає проти цього.

Зокрема, найбільшу підтримку список отримав від ЛГБТ-спільноти, представники якої часто зауважують, що цей список дозволяє їм краще зрозуміти себе, а також знайти близьких їм за духом людей, які поділяють схожі захоплення.

Попри це, тренд "31 статі" підхопили й люди з традиційною сексуальною орієнтацією, зокрема, підлітки. Серед них стають популярними різноманітні інтернет-тести, які дозволяють їм визначити, до якої з 31 статі вони належать.

Тим часом критики цього списку зауважують, що у такий спосіб інші люди просто намагаються виділитися з натовпу, прикриваючи власну посередність гучними гендерними термінами. Головним аргументом людей у цих дебатах є те, що скільки б статей не видумували, природа має для людей всього два варіанта.