7 найкращих драматичних серіалів 2017 року

Від історії королівської сім'ї Великої Британії до людиноподібних андроїдів та таємних організацій. 7 драматичних серіалів - номінантів на "Еммі" 2017 року

На 69-ту церемонію вручення премії "Еммі" у категорії "кращі драматичні серіали" висунули 7 претендентів, які встигли знайти мільйони прихильників по всьому світу.

"Краще телефонуйте Солу" (Better Call Saul)

"Краще телефонуйте Солу" - американський комедійно-драматичний телесеріал, який є спін-оффом іншого серіалу - "Пуститися берега" (Breaking Bad). Назва серіалу - це рекламний слоган майбутньої фірми адвоката Сола Гудмана з сюжету "Пуститися берега".

Події серіалу розгортаються в 2002 році в місті Альбукерке і зосереджені на житті дрібного адвоката Сола Гудмана (Боб Оденкірк) за шість років до його появи в серіалі "Пуститися берега" і знайомства з його головними героями, проте деякі події відбуваються під час і після оригінального серіалу.

"Корона" (The Crown)

"Корона"— біографічний історичний драматичний телесеріал, в основу сюжету якого лягла реальна історія життя нині правлячої британської королівської сім'ї, яка почалася в середині минулого століття і продовжується до цього дня.

У центрі подій юна принцеса Єлизавета, яка в 1947 році виходить заміж за молодого Філіпа Маунтбеттена, її шлях до корони та життя після зійдення на престол.

"Розповідь служниці" (The Handmaid's Tale)

"Розповідь служниці" - американський телесеріал, знятий за однойменним романом канадської письменниці Маргарет Етвуд.

Дія відбувається в майбутньому, в вигаданій тоталітарній державі - Республіці Ґілеад, що представляє собою псевдо-релігійну теократію.

Ґілеад знаходиться на території сучасних США і постійно веде війну з сусідніми країнами. В майбутньому тільки одна зі ста жінок здатна мати дитину, тому в республіці жінок з простого народу відправляють у спеціальні табори, де їх готують до виконання єдиної функції - зачаття і народження дітей для офіцерів, чиї дружини не здатні на це.

Читайте також: 15 найкращих нових серіалів осені 2017

"Картковий будинок" (House of Cards)

"Картковий будинок" - американський телесеріал, що виходить з 2013 року в жанрі політичної драми, адаптація однойменного серіалу BBC за романом Майкла Доббса.

За сюжетом амбіційний конгресмен від Демократичної партії Френк Андервуд в обмін на обіцянку зробити його державним секретарем США допомагає Гаррету Уокеру стати президентом США.

Однак, після виборів глава адміністрації президента Лінда Васкес повідомляє Андервуду, що він не отримає посаду. Оскаженілий зрадою Френк і його дружина готові піти на все, щоб помститися новоспеченому президенту .

"Це ми" (This is Us)

Сюжет серіалу закручено навколо різних людей, у яких спільне лише одне - дата народження. Кожен з героїв живе своїм життям, з радощами і проблемами. День народження для кожного з них стає відправною точкою, щоб змінити своє життя.

Один з персонажів вирішує знайти батька, який покинув сім'ю багато років тому. Інша героїня намагається позбутися зайвої ваги. Згодом долі героїв переплітаються, дедалі сильніше завертаючи сюжетні лінії.

"Дивні Дива" (Stranger Things)

Дивні Дива— американський науково-фантастичний серіал, сюжет якого розвивається в 1983 році в штаті Індіана, де таємничим чином зникає 12-річний Вілл Баєрс. Мати зниклого хлопчика, Джойс (Вайнона Райдер), не знаходить собі місця, намагаючись відшукати сина. За допомогою вона звертається до начальника поліції Гоппера (Девід Гарбор), який починає розслідування зникнення.

Друзі Вілла теж вирушають на пошуки зниклого, але зустрічають у лісі дівчинку з незвичайними здібностями , яка щось знає про їх зниклого друга. Незабаром з'ясовується, що до зникнення якось причетна секретна урядова організація, що займається дослідженням непідвладної їй могутньої сили.

Край "Дикий Захід" (Westworld)

Край "Дикий Захід" — фантастичний телесеріал телеканалу HBO, що вперше вийшов в ефір у 2016 році. Серіал є ремейком-адаптацією однойменного кінофільму "Дикий Захід" 1973 року.

За сюжетом події серіалу відбуваються у футуристичному парку атракціонів "Дикий Захід", де зосереджені людиноподібні роботи-андроїди. Парк існує, щоб справжні люди могли в ньому за гроші втілювати свої сни і мрії - в основному пов'язані з сексом, насильством та вбивством. Кожен робот грає свою окрему роль у гігантському сценарії подій.

Андроїди не можуть чинити справжній опір або помститися, бо в кінці кожного дня їх пам'ять стирається, а самі вони не запрограмовані на можливість завдати шкоди людині. Однак одного разу в системі відбувається збій, що призводить до неочікуваного розвитку подій.