Найкращі серіали 2017, які отримали телевізійний "Оскар"

Успіх Ніколь Кідман, пародії на Трампа та третя статуетка для "Розповідей служниці"

В Лос-Анджелесі пройшла 69 церемонія вручення телевізійної премії "Еммі". Премію заснувала Академія телевізійних мистецтв та наук США. З 1946 жюрі кожного року обирає найкращих в десятках номінацій, в тому числі за найкращі ролі та серіали.

Еспресо.TV зібрали для вас головних переможців цьогорічного "Еммі".

Драматичний жанр

Найкращий серіал - "Розповідь служниці"

Американський телесеріал, знятий за однойменним романом канадської письменниці Маргарет Етвуд. Дія відбувається в майбутньому, в вигаданій тоталітарній державі - Республіці Ґілеад.

Конкурентами серіалу були такі популярні картини як "Світ дикого заходу", "Краще телефонуйте Солу", "Корона", "Картковий будинок", "Загадкові справи" и "Це ми".

Робота над серіалом принесла статуетки також режисеру Ріду Морано та сценаристу Брюсу Міллеру. "Еммі" отримала Елізабет Мосс за найкращу актрису у драматичному серіалі та Енн Дауд - за найкращу роль другого плану.

Елізабет Мосс

Найкращим драматичним актором став Стерлінг Браун за зйомки у серіалі "Це ми". Найкращим драматичним актором другого плану став Джон Літгоу ("Корона").

Комедійний жанр

Найкращий серіал - "Віце-президент"

Це вже третя статуетка “Еммі” для серіалу. Він ставав кращим у 2012 та 2016 роках.

"Віце-президент" - американський комедійний серіал з Джулією Луї-Дрейфус в головній ролі. Сюжет знайомить глядача з радощами й прикрощами політичного життя керівної верхівки США в ненав'язливій та гумористичній формі.

Джулія Луї-Дрейфус

За роботу над картиною статуетку отримала Джулія Луіс-Дрейфус, як найкраща актриса комедійного серіалу.

Знаменитий стендап-комік Дональд Гловер отримав одразу дві статуетки: як кращий актор і кращий режисер. Перемогу йому принесла робота над серіалом "Атланта".

Читайте також: 7 найкращих драматичних серіалів 2017 року

Найкращим комедійно-музикальним шоу стала програма Saturday Night Live.

За участь у програмі статуетку отримав Алек Болдуін. Він часто з’являвся на екранах в пародійному образі чинного президента США Дональда Трампа.

Також Кейт МакКінон з Saturday Night Live стала кращою комедійною актрисою другого плану.

Кейт МакКінон 

Жанр телефільм/міні-серіал

Найкращий телефільм - "Чорне дзеркало" (епізод "Сан Джуніперо")

Британський науково-фантастичний телесеріал-антологія створив журналіст Чарлі Брукером. Серіал досить похмурий та песимістичний. У ньому в сатиричній формі показані наслідки розвитку технологій та гниле сучасне суспільство.

Кожна серія має своїх окремих персонажів, антураж і реальність. Однак всі епізоди про те, як ми зараз живемо, і про те, що з нами може статися, якщо ми будемо необачні

Чарлі Брукер також отримав статуетку як найкращий сценарист.

Найкращий міні-серіал - "Велика маленька брехня"

Психологічна драма була знята за мотивами однойменного роману австралійської письменниці Ліан Моріарті. У серіалі розповідається про трьох матерів, які живуть на океанічному узбережжі.

Читайте також: 15 найкращих нових серіалів осені 2017

Однак одного разу на благодійному вечорі відбувається загадкове вбивтсво, яке різно змінить життя цих жінок.

Ніколь Кідман, за зйомки в цій картині, отримала статуетку найкращої актриси. А її колеги - Александр Скапсгард та Лора Дерн стали найкращими актором та актрисою другого плану.

Звання найкращого актора дісталось Різу Ахмеду ("Одного разу вночі").